Håndbold

Aalborg-profil fik rødt kort i pokalbrag: - Det er fuldstændig latterligt

Aalborgs René Antonsen måtte se de sidste 22 minutter af pokalsemifinalen fra tribunen, efter han modtog sin tredje udvisning.

Det rutinerede dommerpar Claus Gramm og Per Olesen havde nok at se til, da Aalborg lørdag slog Bjerringbro-Silkeborg med 29-27 i pokalturneringens semifinale.

I begge lejre var der ikke ligefrem udpræget glæde over en række kendelser fra kampens dommere, og kort inde i anden halvleg måtte Aalborgs René Antonsen tage plads på tribunen, da han fik sin tredje 2-minutters udvisning.

Noget specielt var det i en aalborgensisk angrebssituation, hvor dommerne gav en udvisning til begge hold. Det fik stregspilleren til at smide med sin tandbeskytter og råbe sin vrede ud. Da han kort efter snakkede med TV 2 SPORTs reporter, mens kampen stadig var igen, var han da heller ikke faldet ned endnu.

René Antonsen fik rødt kort i pokalsemifinalen mod BSV efter tre 2-minutters udvisninger. Video: TV 2 SPORT

- Jeg kommer nok ikke ned på jorden, før kampen er færdig eller måske først i nat. Nu vil jeg ikke udtale mig om nogle dommere, men jeg synes ikke, jeg er blevet behandlet helt fair i dag. Jeg har fået seks udvisninger gennem hele sæsonen, og i dag får jeg nærmest to inden for de første ti minutter. Jeg føler ikke, jeg har lagt noget som helst om i mit spil, og det er en fucking semifinale i Final4, lød det vredt fra Aalborg-spilleren.

I forhold til statistikkerne har Antonsen i hvert fald en pointe. Efter 21 ligakampe har han kun modtaget seks udvisninger og ligger med et snit på 0,29 udvisninger per kamp. I semifinalen nåede han op på tre i samme kamp, da han og Mads Øris holdt fast i hinandens trøjer inde på stregen.

- Vi kæmper om positionerne, og dommeren kan dømme et frikast. Det er fuldstændig latterligt at give to gange to minutters udvisning i sådan en kamp på sådan et tidspunkt. Der er nerve på det hele, og så kan du jo give udvisninger hele tiden, tilføjede René Antonsen.

VM-spiller utilfreds med afgørende situation

Heller ikke i modsatte ende af banen vakte alle kendelser lige stor forståelse. Bjerringbro-Silkeborg havde mulighed for at udligne med 20 sekunder tilbage af kampen, men forsøget fra fløjen blev misbrugt.

Da Aalborgs Magnus Saugstrup kort efter forsøgte at samle returbolden op, stod han klart med en fod plantet i feltet, da han rørte bolden. Det opdagede BSV's VM-fløj Johan Hansen, der forsøgte at appellere til kampens dommere - uden held.

Bjerringbro-Silkeborg skulle have haft et frikast med 20 sekunder tilbage, da de mødte Aalborg i pokalsemifinalen. Video: TV 2 SPORT

- Vi spiller ikke godt nok angrebsspil til sidst og får ikke scoret på vores chancer, men i den sidste situation står han tydeligt inde i feltet, hvor han rører bolden. Det mener dommeren så ikke, men jeg glæder mig til at se den på video, for jeg er ret sikker på, jeg har ret, lød den første vurdering efter kampen fra Johan Hansen.

På TV-billederne kunne det hurtigt konstateres, at fløjspilleren havde ret i sin antagelse. Ligeledes var hans træner, Peter Bredsdorff-Larsen, heller ikke imponeret over dommerne.

- Det er min klare opfattelse, at der til sidst er et par kendelser, som burde være gået vores vej. De bliver så pludselig afgørende.

Uanset får BSV dog kun mulighed for at spille bronzekamp søndag, mens Aalborg møder Skanderborg i pokalfinalen.