Håndbold

Aalborg vinder historisk pokaltitel efter stort drama

Med en sejr over Skanderborg er Aalborg for første gang nogensinde pokalmester.

Aalborg satte et perfekt punktum på pokalturneringens Final4-stævne.

Finalen blev vundet med 28-27 over Skanderborg, og dermed er nordjyderne pokalmester for første gang i klubbens historie. Det var samtidig Skanderborgs første pokalfinale nogensinde.

Skanderborg-Aalborg 27-28 (16-14)

  • Skanderborg: Morten Balling 7, Mads Kalstrup 4, Jonas Samuelsson 3, Lars Skaarup 3, Marcus Mørk 3, Cornelius Kragh 3, Mathias Bitsch 3, Kristian Bonefeld 1
  • Aalborg: Omar Ingi Magnusson 5, René Antonsen 5, Sebastian Barthold 4, Magnus Saugstrup 4, Tobias Ellebæk 4, Henrik Møllgaard 3, Mark Strandgaard 2, Janus Smarason 1
  • Udvisninger: Skanderborg 1 Aalborg 0
Aalborg vandt deres første pokaltitel med en sejr på 28-27 over Skanderborg. Video: Malthe Henriksen

Med pokaltriumfen følger en check på 225.000 kroner, mens Skanderborg kan glæde sig over et plaster på såret i form af sølvmedaljer og en check på 200.000 kroner.

BSV, som tabte semifinalen til Aalborg, vandt tidligere på dagen pokalbronze med en sejr over Århus i straffekastkonkurrence.

Aalborg har syv gange været i Final4, men den første titel kom altså først i hus i 2019.

Referat

/ritzau/

Skanderborg har i denne sæson flere gange taget fusen på de større klubber, og østjyderne viste også højt niveau i finalen, hvor holdet gik til pause med en føring på 16-14.

Det var ellers Aalborg, der startede bedst og hurtigt fik opbygget et forspring på tre mål.

Det blev efter små 18 minutter udbygget til fire mål, da Magnus Saugstrup fra stregen gjorde det til 11-7.

Frem mod pausen satte Skanderborg en imponerende slutspurt ind godt hjulpet af en tæt på suveræn Bertram Obling i målet.

Obling kom i vejen for næsten det hele, og det betød, at den tidligere Aalborg-spiller Marcus Mørk godt fire minutter senere tordnede udligningen til 11-11 i mål.

Skanderborg fortsatte og Mørk scorede også det sidste mål i første halvleg, da han gjorde det til 16-14.

Aalborg-spillerne kom dog blæsende ud til de sidste 30 minutter, og med fire scoringer i træk bragte nordjyderne sig foran 18-16.

Herfra var der stillingskrig med føringer på skiftevis et og to mål til Aalborg frem til fem og et halvt minut før tid, hvor det lykkedes at bringe sig foran med tre mål.

Med et kvarter tilbage fik Aalborgs Mark Strandgaard direkte rødt, da han ramte en modstander i ansigtet, hvilket betød, at de senere pokalvindere måtte undvære højrefløjen i resten af kampen.

Med et minut tilbage fik Skanderborg reduceret til 27-28 på et straffekast ved Morten Balling.

Aalborgenserne missede en afslutning med ti sekunder igen, men det lykkedes ikke Skanderborg at udnytte muligheden for at udligne.