Håndbold

Final4 har boostet medaljedrømmene hos sæsonens overraskelse

- Vi har vist den her weekend, at vi kan være med, mener Skanderborgs sportschef efter Final4-stævnet i Boxen.

Aalborg er for første gang pokalmestre i håndbold, men nordjyderne fik hård modstand i finalen af sæsonens store overraskelse fra Skanderborg. 

Skanderborg havde chancen for at udligne i de sidste sekunder, men missede og måtte skuffet se til, mens Aalborg-spillerne kastede sig jublende i armene på hinanden efter en sejr på 28-27 i finalen. 

Men trods nederlaget har præstationen ved Final4 styrket Skanderborgs tro på medaljer i denne sæson.

- Vi har vist den her weekend, at vi kan være med. Nu har vi sgu mødt de der populære top fem-hold så mange gange, og det er jo bare marginaler, der gør, at vi taber.

- Man kan sige, det er jo mega træls at have tabt med den mindste margin overhovedet, og at vi har chancen til allersidst, men sådan er håndbold jo også. Til gengæld kan jeg bare allerede mærke på os alle sammen, at det her det giver bare mod på mere, siger Skanderborgs sportschef Torben Væver til TV 2 SPORT. 

Så den her oplevelse har ændret lidt på jeres målsætning i ligaen eller hvad?

- Det er måske lige friskt nok at svare på hele holdets vegne, men det er i hvert sådan, jeg selv har det – og det er også det, jeg lige har sagt til dem. Jeg vil ikke sige, det var et smil, jeg fik på læben på dem derinde (omklædningsrummet, red.), men jeg tror faktisk, jeg fik lidt medhold på den konto, siger Væver. 

Skanderborg er sæsonens helt store overraskelse. Holdet ligger nummer fire i ligaen og har første gang nogensinde kvalificeret sig til slutspillet, og søndagens drama mod Aalborg i Jyske Bank Boxen var Skanderborgs første pokalfinale i 23 år. 

- Jeg har aldrig i mit liv været så stolt over at være fra 8660. Vi har godt nok Peter Sommer og har haft ham længe, men den opbakning, vi har fået heroppe – de har jo styret Boxen fuldstændigt, og der er jo over 1.000 mennesker, der er rejst med herover, siger sportschef Torben Væver. 

- Vi er jo ved at få opbygget en kultur i Skanderborg nu, hvor vi får rigtig mange mennesker til håndbold. Det er noget, vi har arbejdet med rigtig længe, og det giver jo bare pote det her. Jeg må sgu sige, vi får maksimal opbakning – selvom vi tabte i dag, tror jeg, vi har fået skabt en holdbar situation i Skanderborg, mener Væver. 

Sportschefen er ikke alene om at se sit hold som en medaljekandidat i denne sæson. Det gør TV 2 SPORTs ekspert Claus Møller Jakobsen også. 

- Jeg ser dem som en seriøs bejler, ja. Helt sikkert. Altså, de har slået Aalborg, de har slået Skjern - de spiller lige op med to af de dygtigste, og de slår Århus. De spiller lige op med førerholdet i dansk håndbold i øjeblikket - så ja, hvorfor skulle de da ikke tro på det? De har spillet helt forrygende, og de har nogle spillere, der både har rutine, men også kvalitet, til at spille de her afgørende kampe, når et slutspil snerper til, vurderer Claus Møller Jakobsen. 

- Det, der er rigtig spændende, er, om Bertram Obling og Kristoffer Laursen kan spille lige op med de andre dygtige målmænd, siger eksperten om Skanderborgs målvogterduo. 

Skanderborg har to kampe tilbage mod henholdsvis Mors-Thy og Bjerringbro-Silkeborg i ligaens grundspil. Får Skanderborg minimum tre point i de to kampe, er holdet sikkert på minimum at beholde ligaens fjerdeplads, der giver ét point med videre til slutspillet.