Håndbold

Mikkel Hansen er stolt - men vil meget mere end at være verdens bedste

Mikkel Hansen er glad for titlen som verdens bedste håndboldspiller. Prisen giver ham mere motivation, siger han til TV 2 SPORT.

For tredje gang i sin karriere er Mikkel Hansen blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller.

En pris, der betyder meget for den danske stjerne.

- Man er selvfølgelig stolt af, at andre mennesker anerkender det, man render rundt og laver til hverdag, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

Samtidig er det en pris, der på ingen tænkelig måde bliver en sovepude for ham. "Det forpligter" derimod, understreger han.

- Fordi man vinder en titel i ny og næ, ændrer det ikke på ens ambitioner og sult. Jeg er en type, der hader at tabe, så derfor handler det om at vinde hver eneste gang, jeg spiller en kamp eller er til træning. Om det er et opvarmningsspil til træning, så handler det om at vinde

- Selvfølgelig vil jeg gerne have mere. Man stopper jo ikke, fordi man har vundet én gang. Om det er personlige titler eller titler med enten klubhold eller landshold gør vel ikke, at man arbejder mindre. Det synes jeg i hvert fald ikke. Sådan fungerer det ikke. Det forpligter og det gør, at man må arbejde endnu hårdere for at leve op til folks forventninger om, at man leverer på et højt niveau hver eneste gang.

I januar vandt Mikkel Hansen og det danske landshold VM på hjemmebane. Her oplevede cheftræner Nikolaj Jacobsen sin store stjerne på nærmeste hold.

- Det er en stor præstation at blive verdens bedste, og det er der ikke mange, der kommer til at opleve, siger Nicolaj Jacobsen.

Styr på knæet

Mikkel Hansens 2018 startede med knæproblemer, som nagede ham under EM-slutrunden i Kroatien.

I løbet af året fik han bedre styr på knæet og virker nu til at være tilbage til fuld styrke.

- Jeg har været så heldig at være i en position, hvor jeg har rigtig mange dygtige mennesker omkring mig i forhold til at være på toppen rent fysisk.

- Udover det har jeg en familie, der støtter mig ekstremt meget, siger Mikkel Hansen.

Ny klubtræner har ændret meget

I sommer fik 31-årige Hansen ny træner i sin franske klub, Paris Saint-Germain. Spanske Raul Gonzalez tog over for Zvonimir Serdarusic.

Inden skiftet på trænerposten fik Mikkel Hansen ikke den spilletid, han ønskede. Både på grund af knæ-problemerne og Serdarusic’ prioritering.

- Det var ikke den samme Mikkel Hansen under Serdarusic. Nu er det en helt anden Mikkel, vi ser, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Trænerskiftet har ifølge Mikkel Hansen også haft stor betydning for, at han nu igen har vundet prisen som verdens bedste håndboldspiller.

- Skiftet i PSG betyder først og fremmest, at jeg er på banen. Det var ikke meget tid, jeg fik sidste år, når man kigger på, hvor meget jeg har spillet i den her sæson.

- Så det har haft en betydning at kunne være på banen og vise sig frem og leve op til det niveau, jeg synes, jeg kan spille på, og som jeg også har vist hidtil i denne sæson – både på klubhold men også for landsholdet, siger Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen har vundet EM-, VM-, og OL-guld i sin karriere. Han er sammen med franske Nikola Karabatic den eneste mandlige håndboldspiller, der har vundet prisen som verdens bedste tre gange.