Mikkel Hansen hyldet efter stor kåring: - Det var en helt anden spiller, vi så

16x9
Mikkel Hansen er verdens bedste håndboldspiller for tredje gang i karrieren. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Mandag blev Mikkel Hansen kåret til verdens bedste håndboldspiller. Det er tredje gang i karrieren, at Hansen vinder titlen.

Det Internationale Håndboldforbund har kåret Mikkel Hansen som verdens bedste håndboldspiller. Det er tredje gang, at den danske Paris Saint-Germain-spiller vinder titlen.

Prisen er uddelt efter, hvad Hansen opnåede i 2018. Her blev han sammen med landsholdet nummer fire ved EM i Kroatien, og på klubplan vandt han den franske liga og pokal sammen med Paris Saint-Germain. I Champions League blev holdet nummer tre.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er ikke i tvivl om, at Mikkel Hansen er det rigtige valg som verdens bedste håndboldspiller.

- Hvem kunne det ellers være blevet? Det kunne ikke blive andre end Mikkel Hansen. Han har spillet en forrygende sæson, siger Bent Nyegaard.

Bedre styr på knæet

2018 var et år, hvor Mikkel Hansen døjede rigtig meget med knæproblemer. Han startede året med at sidde over i optaktsturneringen til EM, og under selve slutrunden følte Hansen sig ikke helt frisk. Det sagde han til TV 2 SPORT tilbage i april.

Men i løbet af året blev Hansens knæ bedre. Det har landstræner Nikolaj Jacobsen oplevet på tæt hold.

- Han har gennem hårdt arbejde fået styr på knæet. Nu ser vi en meget mere fit og bevægelig Mikkel Hansen, der har genvundet sin hurtighed og sit skarpe hopskud, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Han er meget tilfreds med, at det nu igen er en dansker, der er verdens bedste.

- Det er altid rart, når nogle af vores spillere udmærker sig i sådan en grad, at de også bliver kåret til verdens bedste håndboldspiller, siger han.

Ny rolle i forsvaret

Mikkel Hansen er blevet fritaget for nogle arbejdsopgaver for at få knæet tilbage til tidligere tiders styrke.

Både på klubplan og på landsholdet er han blevet sparet i forsvaret, hvor han enten har dækket på fløjen eller sat sig på bænken.

- Det var en beslutning, vi tog efter EM. Knæet viste sig at blive for belastet, så var det meget naturligt at sige til Mikkel, at han skulle bruge sine kræfter i angrebet, hvor han er bedst, siger Nikolaj Jacobsen.

I Paris har Mikkel Hansen fået Raúl González som ny træner efter sommeren. Klubben ligger nummer et i en stærk fransk liga, og PSG blev også nummer ét i sin Champions League-gruppe.

Trænerskiftet har gjort godt for danskeren, der også på klubplan bliver brugt mest i angrebsspillet.

- Da Mikkel Hansen gik i gang med den nye sæson efter sommer, var det en helt anden spiller, vi så. Hans knæ var tilbage på et godt niveau. I PSG har han fået tonsvis af spilletid, og Raúl González’ spillestil passede ham meget bedre, siger Bent Nyegaard.

Mikkel Hansen og franske Nikola Karabatic er nu de eneste to, der har vundet prisen som verdens bedste håndboldspiller tre gange.