Håndbold

Klavs Bruun er klar til at lave stor ændring på landsholdet

Danmark spiller Golden League i denne uge, og her kan landstræner Klavs Bruun Jørgensen tage et - for ham - sjældent taktisk kneb i brug.

Til Golden League-stævnet i denne uge vil landstræner Klavs Bruun Jørgensen forsøge sig med flere forskellige spillere på højre back-positionen.

Nogle af dem vil også være højrehåndede, og derfor kan der komme perioder uden venstrehåndede spillere i bagkæden. Det fortæller landstræneren til TV 2 SPORT.

- Vi kommer til at prøve det af med højrehåndede på den plads. Og i forsvaret vil vi dække med højrehåndede, hvis vi ikke mener, at de venstrehåndede forløser det for os, siger Klavs Bruun Jørgensen og tilføjer:

- Flowet i spillet kan engang imellem blive en smule besværligt, men det kan også give en anden rytme. Det kan give nogle andre angrebsmuligheder, og der har vi nogle spændende typer i Kristina Jørgensen og Line Haugsted, som også er vant til at spille højre back engang imellem. Anne Mette Hansen har også gjort det for Györ.

- Jeg ser det ikke som en svækkelse, men måske en udvidelse.

Ved EM-slutrunden i december i Frankrig havde det danske landshold to venstrehåndede spillere, der kunne stille op på højre back. Men de to, Mette Tranborg og Anne Cecilie la Cour, er ikke med denne gang på grund af henholdsvis en skade og et frivilligt afbud.

Ændringen kan få stor betydning for det danske hold.

Spillet bliver nemlig helt anderledes, når en højrehåndet stiller op på højre back, og rytmen i angrebsspillet bliver ændret. Det siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

- Det giver en helt anden spiltype. Flowet er bare anderledes, fordi en venstrehåndet helt naturligt er fokuseret på at komme ind i banen mod playmakeren, siger hun.

Men det skal ikke nødvendigvis ses som noget negativt, at landsholdet stiller op med en højrehåndet på højre back.

- Du kan ikke spille systemerne på helt samme måde, når du har en højrehåndet på højre back, men til gengæld kan det gøre, at højre fløj kan blive meget mere aktiveret, siger Trine Nielsen.

Mette Tranborg har været fast inventar på Danmarks højre back i flere år nu, men hun er langtidsskadet, og landstræneren regner ikke med, at hun bliver klar til decembers VM.

Golden Leagues træningsturnering bliver derfor en kærkommen mulighed for det danske hold til at få spillet nye folk ind på positionen.

- Hvis du har tid til at træne med en højrehåndet på højre back, så er der muligheder for at få meget ud af situationen. Man kan lige så godt gribe muligheden ved Tranborgs skade og se på, hvem der så kan spille der, og prøve forskellige muligheder af, siger Trine Nielsen.

Danmark stiller dog ikke op til turneringen uden venstrehåndede spillere.

Louise Burgaard og Celine Lundbye Kristiansen erstatter Tranborg og la Cour på landsholdet. De to får muligheden for at vise sig frem på højre back – sammen med andre spillere – i træningsturneringen denne uge.

Her spiller Danmark mod Norge, Frankrig og Rumænien. De to første kampe vises på TV 2 SPORT, mens den sidste sendes på TV 2.