Håndbold

Danmark løber ind i norsk lussing i årets første landskamp

De danske spillere var chanceløse mod et stærkt norsk landshold ved den første kamp i Golden League i Frankrig og tabte med 11 mål.

Det danske damelandshold tabte med 31-20 til Norge og fik dermed en hård start på håndboldåret i Golden League-turneringen, som skal bruges som forberedelse til de vigtige VM-kvalifikationskampe mod Schweiz i maj.

  • Danmark tabte til Norge med 20-31
  • Danmark havde svært ved at score mål i første halvleg og var således bagud med 7-15 ved pausen
  • Norge har nu vundet de sidste ni kampe mod Danmark

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT: - Det er katastrofalt, at vi ikke inden den periode i anden halvleg (hvor de spillede lige op med Norge, red.), er mere til stede, end vi er.

Lyn-analyse

Det var et gejstforladt dansk landshold, der indledte Golden League. Det betød, at Danmark fik en elendig start. Kvaliteten på afslutningerne var på et niveau, hvor man ikke klarer sig internationalt.

Referat

Af Ritzau

De evige norske rivaler var alt for stor en mundfuld for det danske kvindelandshold i håndbold torsdag. 

Her indledte Norge og Danmark Golden League-stævnet i Frankrig, og Norge vandt overlegent opgøret med 31-20. 

Kampen bar præg af, at de to landstrænere testede mange spillere og formationer efter EM i december, hvor Norge sluttede på femtepladsen, mens Danmark blev nummer otte. 

På grund af ottendepladsen skal Danmark spille to playoffkampe mod Schweiz om kvalifikation til VM i Japan i december, og vinder Danmark samlet i de to kampe, så bliver VM den næste store opgave for holdet og landstræner Klavs Bruun Jørgensen. 

Mette Tranborg var ude med en skade i forhold til EM, mens et uheld under træningen op til turneringen i Frankrig betød, at Lærke Nolsøe stod over, mens Freja Cort var siet fra truppen på 20 spillere. 

Til gengæld var der plads til Celine Lundbye Kristiansen fra Aarhus United.

Danmark fik en dårlig start og var bagud 1-4 efter seks minutter.

Anne Mette Hansen reducerede til 3-6, Fie Woller reducerede til 4-7 fra venstre fløj, men Norge kom hurtigt foran 10-5.

Første halvleg udviklede sig til en afstraffelse af danskerne, og Ingvild Bakkerud fra Odense tordnede bolden i mål til 15-7, som blev pausestillingen. 

Sølle syv danske scoringer blev det til i de første 30 minutter, og Norge øgede umiddelbart ved anden halvlegs begyndelse til 16-7, inden Trine Østergaard reducerede fra højre fløj. 

20-10 lød føringen til de overlegne nordmænd fem minutter efter pausen, men Stine Jørgensen reducerede til 12-20 på et straffekast. 

En udvisning til Anne Mette Hansen gav et norsk straffekast og 21-12-føring, og mens det tog en halv time at score syv mål i første halvleg, så klarede danskerne det samme på ti minutter i anden halvleg. 

Her var Danmark bagud 14-23, men det duftede af mulig kontakt ved 18-23.

Fejl og norsk udnyttelse gjorde dog livet besværligt for de danske spillere, og det hele endte med et solidt nederlag på 11 mål.

Danmark møder de franske værter lørdag, mens Rumænien venter søndag.