- Katastrofalt, at vi ikke er mere til stede, siger Klavs Bruun

Måden, Danmark tabte til Norge på, irriterer og undrer landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Der var tydelig niveauforskel, da Danmark mødte Norge ved Golden League i årets første landskamp, men det var mere end bare kampens resultat på 31-20, der irriterede landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Den danske landstræner undrer sig over, hvor tændingen fra kampens begyndelse blev af.

- Det er lige præcis nogle af de her ting, vi har italesat, og som vi sidder i omklædningsrummet og giver hinanden hånd på, at udtrykket i hvert fald skal være i orden, og det var det ikke, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Først i anden halvleg begyndte det danske landshold at vise nogle af de kvaliteter, som de besidder.

- Det er katastrofalt, at vi ikke inden den periode i anden halvleg, er mere til stede, end vi er.

Hvad tilskriver du det?

- Det ved jeg ikke. Det kan jeg simpelthen ikke svare på, lyder det ærligt fra Klavs Bruun Jørgensen.

Holdt sig ikke til planen

Danmark formåede kun at sætte syv mål ind bag en velspillende Silje Solberg i det norske mål i første halvleg, og det skyldtes udover den manglende tænding ifølge landstræneren, at spillerne ikke holdt sig til kampplanen.

- Selvom vi havde snakket om det, var der dele af spillet, hvor vi ikke fik spillet det, vi havde trænet og planlagt. Så blev det lidt tilfældigt. Set over hele kampen er det ikke noget, vi kan bruge til specielt meget. 

Efter at have været bagud med 10-20 begyndte Danmark så småt at finde sig selv og fik ved 18-23 hentet halvdelen af det norske forspring. Den periode noterede landstræneren sig trods alt.

- Jeg synes, det ændrer sig i en god periode i anden halvleg, hvor der er meget mere smæk på. Blandt andet, da vi sender Haugsted foran. Så blev der tændt en ild i hende. I stedet for, at hun blev sat af sin direkte modstander, holdt hun dem i alle situationer. Det er selvfølgelig en stor forskel.

Danmark har fortsat to kampe til at rette op på nederlaget. Lørdag møder danskerne de franske værter, inden Rumænien venter søndag.