Håndbold

Nora Mørk gjorde comeback i al hemmelighed

Det var en stor overraskelse, da Nora Mørk pludselig gjorde comeback i en kamp for det norske reservelandshold.

410 dage.

Så længe nåede den norske håndboldstjerne Nora Mørk at sidde ude med korsbånds- og meniskskade. Fredag kunne hun så omsider gøre comeback.

Det skete på det norske reservelandshold i en træningskamp mod Fredrikstad fra den norske eliteserie. 27-årige Mørk scorede blandt andet på straffekast og et gennembrud i landsholdets sejr på 27-24.

- Det var rigtig sjovt, og jeg har ventet længe. Det er lidt vanskeligt at sætte ord på. Kroppen føles godt, så jeg godt tilfreds, sagde Mørk efter kampen til Fredrikstad Blad og forklarede om sin lange skadespause.

- Det har været et sandt helvede. Jeg er glad for alt i dag, og jeg havde fysisk kontakt og det hele, siger hun.

Hendes tvillingesøster, Thea Mørk, var også til stede i hallen og delte stolt billeder og videoer af sin søster i aktion på sin Instagram-story.

Comeback blev holdt hemmelig

Der var ellers ikke meldt noget ud om comebacket forhinden. Det norske håndboldforbund havde helt op til kampen holdt nyheden hemmelig. Og ingen af de store norske medier begyndte at skrive om det mulige comeback, før Mørk pludselig stod på banen.

Men Nora Mørk havde givet en indikation på det, da hun på sin Instagram-profil fredag morgen skrev, at det i dag var en speciel dag.

- Det blev bestemt i går (torsdag, red.), at jeg skulle være med, og det føles rigtig godt. Der er gået 410 dage siden for os, som regner efter, sagde Mørk.

Det var den 5. februar sidste år, at Györ-spilleren ødelagde sit korsbånd. Med 13 minutter tilbage af Champions League-kampen mod Nykøbing Falster Håndbold hoppede nordmanden ind i feltet, men efter sin afslutning landende hun forkert på sit højre ben. Det fik hende straks til at vride sig i store smerter, mens hun bankede hånden i halgulvet.

Derfra ventede en hård og intens genoptræning for at blive klar til EM i december. Men uheldet ramte igen for Mørk.

I oktober blev hun opereret igen. Denne gang for en skade i menisken, og dermed måtte comebacket udskydes med et halvt år.

Nora Mørk har spillet i den ungarske klub siden 2016, men til sommer forlader hun den til fordel for rumænske CSM Bucuresti.