Håndbold

Danmark rejser sig og slår de franske stjerner

Danmark slog overraskende de franske favoritter ved Golden League med 25-22.

Danmark havde brug for oprejsning efter det knusende nederlag til Norge ved Golden Leagues åbningskamp, og det skulle de forsøge at få mod europa- og verdensmestrene fra Frankrig.

På forhånd en yderst vanskelig opgave, men Danmark gik til kampen med gejst og tro på sig selv, og med det nåede de langt. Faktisk så langt, at de formåede at slå Frankrig med 25-22.

  • Danmark vandt 25-22 over Frankrig
  • Danmark spillede lige op med Frankrig i hele første halvleg, som endte 12-12
  • Der skulle gå fem minutter, før Danmark scorede kampens første mål
  • Anne Mette Hansen blev dansk topscorer med syv mål

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT: - Jeg er totalt forvirret. Det er jo sindsssygt svært at forstå, hvordan vi kan levere sådan forleden, og så spille så fuldstændig fantastisk i dag.

Lyn-analyse

Det er sjældent, at Danmark i den grad kan kontrollere en kamp. Det var et dansk landshold, som ikke stressede og som ikke slap grebet om kampen, da de først havde fået det.

Referat

Af Ritzau

Det kvindelige danske håndboldlandshold stemplede for alvor ind ved Golden League-stævnet i Frankrig lørdag aften.

Efter et stort nederlag på 20-31 til Norge torsdag rejste danskerne sig, da den forsvarende EM- og VM-mester, Frankrig, var på menuen.

De danske håndboldkvinder viste højt niveau ved at slå franskmændene 25-22 og pointmæssigt komme på tavlen i turneringen.

De danske kvinder spillede med stor energi og bevægelse, og det gav franskmændene problemer fra start.

Ved pausen stod det 12-12 efter en sen udligning af Nadia Offendal, og assistenttræner Lars Jørgensen udtrykte meget rammende den danske optur over for TV2 Sport.

- Vi skal arbejde os frem mod, at det her er det udtryk, vi skal levere hver gang, sagde han efter de første 30 minutter.

Efter pausen fortsatte danskerne med at imponere. Stine Jørgensen scorede på straffekast, og Freja Cohrt udbyggede til 14-12 kort efter.

En velspillende Lotte Grigel bragte Danmark på 16-14 med to scoringer på stribe, og Danmark nærmede sig med små skridt sejren mod hjemmeholdet.

Med fire minutter igen var danskerne foran 22-21. Målmand Sandra Toft pillede et stærkt fransk forsøg, og i den anden ende slog Grigel til igen.

Danmarks forsvar lukkede ned for Frankrigs offensiv i kampens afslutning, mens Anne Mette Hansen brød igennem og lukkede opgøret med scoringen til 24-21.

Dermed fik danskerne en tiltrængt sejr.

- Jeg er totalt forvirret. Det er totalt svært at forstå, hvordan vi kunne levere sådan forleden dag (mod Norge, red.) og så spille så godt i dag, sagde landstræner Klavs Bruun Jørgensen til TV2 Sport efter kampen.

Danmark spiller søndag klokken 15 mod Rumænien. Rumænerne tabte lørdag til Norge og er uden point efter to kampe.

Danmark har ligesom Frankrig to point efter to kampe.