Håndbold

Nyegaards karakterbog: Kolossal dansk opmuntring

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter Golden League-kampen mod Frankrig.

Det danske kvindelandshold havde meget at glæde sig over i Golden League lørdag aften, hvor det blev til en imponerende sejr på 25-22 over værterne fra Frankrig. 

- Det er sjældent, at Danmark i den grad kan kontrollere en kamp. Selvom Frankrig var oppe at føre flere gange, stressede danskerne ikke, og da først de havde grebet, slap de det ikke. Det var en kolossal dansk opmuntring, fortæller TV 2 SPORT's håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det blev godt, fordi Lotte Grigel kontrollerede kampen ekstraordinært godt. Hun var god til at spille tempo og havde en god fornemmelse for kampens sjæl – hvornår, der skulle gøres hvad - og med sådanne typer går det oftest godt.

Samtidig stod den danske defensiv solidt igennem hele kampen, og særligt i anden halvleg tillod det velorganiserede forsvar ikke mange chancer, hvilket får eksperten til at rose både spillere såvel som landstræneren. 

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

- Ros til Klavs Bruun for at finde en forsvarsopstilling, der havde energi og kløgt, som er en rigtig god kombination, centreret omkring Line Haugsted og Stine Bodholt i skifte med Sarah Iversen. Det var strategisk godt set, for det gav bevægelse, men først og fremmest dybde. Det brød den franske angrebsrytme, mener Nyegaard.

Karaktererny

Sandra Toft - 6 (KAMPENS SPILLER)

Et rendyrket sekstal. Det har kolossal betydning, ikke mindst mentalt, at du har så sikker en målmand. Hun læste spillet og skuddene rigtigt godt, og hun har en god fornemmelse for at finde medspillere i de frie positioner – også i dag. Det var en autoritativ præstation af Sandra Toft.

Anna O. Kristensen - UB

Stine Bodholt - 5 

Vi var tilbage ved den gamle Bodholt, om man så må sige. Aggressiv og forudseende i super godt samarbejde med Line Haugsted. Jeg savner stadig, at hun bliver lidt mere aggressiv og kommer frem til flere straffekast, men det var en stor præstation.

Kathrine Heindahl - UB

Sarah Iversen - 5

Det er nu lykkedes Sarah Iversen at nå så langt på forsvarsdelen, at hun nu sammen med Line Haugsted kan stå i rigtig, rigtig lang tid og spille med aggressivitet og kløgt, hvilket tidligere har været hendes problem. Der har hun udviklet sig kolossalt. Det var en rigtig, rigtig god præstation i dag.

Freja Cohrt - 4

Suverænt kontraspil. Hun indleder med god scoring fra svær vinkel, men slutter af med sin eneste dårlige afslutning på sin ellers største chance. Hun havde et par enkelte for voldsomme opbakninger i forsvaret.

Trine Østergaard - 3

En stabil indsats uden rigtigt at få mulighederne for at vise sig frem i dag.

Mathilde Hylleberg - 3

Hun fik 34 minutter på banen, hvor hun havde et par forsvarskoks, men til gengæld leverede en rigtig god scoring.

Anne Mette Hansen - 5

Hun får femtallet på et rigtig godt sidste kvarter, hvor hun scorer fire afgørende mål, mens hun som altid viste stor energi. Det trækker fra, at hun laver et par tekniske fejl og rammer en unødvendig udvisning, hvor spilleren ikke havde nogen god skudposition. Men hun klarede sin nye position som højreback på landsholdet rigtig fint.

Kristina Jørgensen - 4

Hun havde en god længere periode som højreback i både forsvar og angreb i anden halvleg, som hun løste rigtig fint, selvom det ikke var fordi, hun kom til de store afslutninger. En enkelt angrebsfejl trækker fra, men ellers meget pålidelig og god forsvarspræstation.

Line Haugsted - 5

Hun var en lille åbenbaring, og havde fået treer-positionen i forsvaret. Det udnyttede hun til fulde, og spillede en af sine bedste forsvarslandskampe overhovedet. Aggressiv, dynamisk, forudseende, og så fik hun den lige og direkte vej på kontrafasen, og det lykkedes rigtig fint for hende. Hun havde et par oplagte afslutningsmuligheder, hvor kvaliteten dog manglede, men selve rytmen i spillet og det, at hun kom til chancerne så rigtig fornuftigt ud.

Mie Højlund - 3

Hun fik det sidste kvarter i første halvleg, og spillede egentlig fint, men kom bare ikke til de helt store afslutninger. Hun havde en enkelt afslutningen udefra, som blev reddet.

Stine Jørgensen - 4

En lille halv time til landsholdets anfører. Hun startede igen godt som imod Norge, men faldt så lidt mere ud. Det trækker fra med et par tekniske fejl. Hun dækkede pålideligt, selvom udvisningen for skub i anden halvleg var unødvendig.

Nadia Offendal - UB

Hun scorede et flot mål til 12-12 før pausen.

Lotte Grigel - 6

En helt suveræn præstation. Det bedste var, at hun skabte en sammenhængskraft, som ethvert angrebsspil har brug for. Hun havde en forbilledlig fornemmelse for kampens sjæl, og det betyder, at hun fandt ud af, hvornår hun skulle gå selv, sætte spillet op eller lave de rigtige afleveringer. Hun var behageligt fri for nogle af de tekniske fejl, hun indimellem har for vane at lave. I sekstallet trækker jeg ikke fra, selvom hun var hjemme forsvarsmæssigt en enkelt gang, hvor hun blev sat fuldstændig.

Louise Burgaard - 3

Det var godt at se Burgaard tilbage. Hun fik vist, at hun har noget af den energi og skudkraft, der er brug for. Hun startede lidt for hektisk med en teknisk fejl på et overtalsspil.

Celine Lundbye - UB

Danmark slog overraskende de franske favoritter ved Golden League med 25-22. Video: TV 2 SPORT

Klavs Bruun Jørgensen - 6

Alt det, der manglede mod Norge, var der i dag. Det var et ualmindeligt godt indstillet dansk landshold. Der er god grund til at rose hans blik for at få Haugsted ind i det centrale forsvar. Det fungerede rigtig godt med Bodholt og Iversen, så det var godt set.

Han fik aggressivitet og kløgtighed, og derfor udmøntede det gode forsvarsspil sig også i kontrascoringer. Ikke kun på førstebølgen, men også med Haugsted nede i banen. At hun ikke scorer er en anden sag, men det er bare det, at de får skabt chancerne. Samtidigt var det godt bygget op omkring tre højrehænder i offensiven, hvilket selvfølgelig kun bliver det bedre af Grigels præstation.

Danmark spiller den sidste kamp i Golden League søndag klokken 14.30 på TV 2.