Håndbold

Vi mangler nogen, der tør råbe og skrige, siger landstræneren

Ifølge Klavs Bruun Jørgensen er der flere, der både kan og skal vise mere lederskab på det danske kvindelandshold.

Se Danmarks kampe ved Golden League på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Danmark var stille og roligt ved at lukke hullet op til Norge med en reducering til 18-23 efter 48 minutter af den første kamp ved Golden League torsdag aften.

Herfra mistede Klavs Bruun Jørgensens tropper dog det midlertidige tag på kampen, så det alligevel endte med en lussing på 31-20 – og ifølge landstræneren skyldes det blandet andet manglende ledere i den danske trup.

- Vi mangler at kunne give hinanden et alvorligt spark i røven engang imellem, og at der er nogen, der tør at stille sig frem og råbe og skrige.

- Det kunne man måske have ønsket i en kamp som i torsdags, hvor tingene stille og roligt falder fra hinanden - at der er en der stopper op og råber og skriger og skaber sig en lille smule, for det er der også plads til fortæller Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræneren fremhæver holdets anfører, Stine Jørgensen, som en af de få, der stod frem mod Norge, men at holdet har brug for flere, når modstanderen er store nationer som Norge eller Frankrig, som Danmark står overfor lørdag aften.

- Der er flere, der helt klart skal gå ind og tage over, og det har jeg også snakket med nogen af dem om i dag (fredag, red.), og hvor beskeden jo bliver, at det er ufattelig svært at tage den rolle på sig, når du selv spiller elendigt.

- Men som de også får at vide: det er der altså ikke noget at gøre ved, for hvis alle har det sådan, flytter vi os ikke. Så bliver det bare mig, der står og galper som en hvalp, siger Klavs Bruun.

Flere potentielle ledere

Landstræneren medgiver dog, at han ikke nødvendigvis er sikker på, at han råder over andre spillere, der i øjeblikket tør gå forrest og bidrage med råb og skrig i svære situationer. 

Har du typerne?

- Det er et godt spørgsmål, og det kan jeg ikke sige lige nu. Jeg synes, at ud fra deres måde at være på generelt, er der nogen, der godt kan være typen, men det får vi se med tiden.

Han peger særligt på holdets rutinerede målmand, Sandra Toft, og på bagspilleren Anne Mette Hansen som to, der potentielt kan kan udvise den nødvendige form for lederskab. 

- Der er ingen tvivl om, at Anne Mette Hansen med den coolness og toughness hun har implicit og også tager med sig fra Györ, skal prøve at sprede det ud.

- Hun var en af dem, der ikke følte at skuddene lige sad der mod Norge, og så er det svært at stå og råbe af de andre. Men det har hun carte blanche til, fortæller landstræneren. 

Foruden Norge og Frankrig møder Danmark også Rumænien ved Golden League søndag klokken 14.30 på TV 2.