Nyegaards karakterbog: Hun sendte et klart signal

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter Golden League-kampen mod Rumænien.

Det danske kvindelandshold kunne runde Golden League af med et smil efter en storsejr på 36-23 over Rumænien i den sidste kamp søndag eftermiddag.

- Jeg glæder mig over et dansk landshold, der spiller med sådan en gejst, autoritet og effektivitet, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Særligt efter pausen stod der Danmark på stort det hele, og anden halvleg endte således 21-10 i dansk favør, hvilket betyder, at Danmark for første gang under Klavs Bruun Jørgensens ledelse har vundet to kampe ved et Golden League-stævne.

- Det er længe siden, Danmark har kørt en modstander så kontant over, og det ekstraordinære ved det her er, at det kommer ovenpå den fine kamp mod Frankrig

- Danmark kunne godt være faldet sammen og udvist mindre energi på sidstedagen, så dette var et par skridt frem for Klavs Bruun Jørgensens landshold, mener Nyegaard. 

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

square to 16x9

Sandra Toft - UB

Kom ikke på banen.

Amalie Milling - 2

Det lykkedes ikke Amalie Milling at få afviklet den her kamp, som hun sikkert gerne ville have gjort det. Der var for mange lette bolde, der fandt vej til nettet.

Anna O. Kristensen - 5

En helt ekstraordinær præstation af det unge stortalent. Hun placerer sig rigtig flot og var især dygtig på nærskuddene.

Stine Bodholt - 5

Hun får et femtal for hendes energi og for det forbilledlige samarbejde, hun havde med Line Haugsted. Det lover godt for fremtiden, og så fik hun også endelig sat sig igennem et par gange på stregen.

Kathrine Heindahl - 4

Heindahl skulle lige finde vej ind i forsvaret og samarbejdet med Line Haugsted - det blev lidt mere uroligt, hvor hun et par gange var for ivrig, og ikke fik kommunikeret ordentligt med Haugsted. Til gengæld var hun super effektiv på angrebsdelen.

Sarah Iversen - 5

Det har været flere pile op for Sarah Iversen i den her uge. Som jeg også var inde på i kampen mod Frankrig, er Iversen fortsat dejlig aggressiv, men hun er blevet langt bedre til at vurdere den enkelte situation og derved undgå de udvisninger, som tidligere var en fast del af hendes spil.

Mathilde Hylleberg - 3

En middel kamp af Hylleberg. Hun havde svært ved at håndtere den enkelte situation, som eksempelvis da hun smed en fin chance trekvart meter forbi mål. Hun var forsvarsmæssigt udfordret, men hun får et plus for sin store energi.

Lærke Nolsøe - 4

Masser af gode ting i dag fra Lærke Nolsøe. Hun var effektiv og alligevel med enkelt stor afbrænder, ligesom jeg synes, hun forsvarsmæssigt et par gange bakkede for meget op.

Fie Woller - UB

Kom ikke på banen.

Anne Mette Hansen - 4

Hun spiller tolv minutter. Det var en slap-af-dag, men hun nåede alligevel på de tolv minutter at vise, at hun ikke skal have ret meget plads, før hun via både speed og fysik sætter sine modstandere af.

Kristina Jørgensen - 4

En rigtig god forsvarspræstation, hvor Viborg-spilleren afløste Stine Jørgensen på venstre back-positionen. Hun fik dog aldrig rigtig udfordret det rumænske forsvar.

Line Haugsted - 5

Haugsted fulgte godt op på den fornemme indsats fra Frankrig-kampen. Hun overbeviste mig igen om, at hun på forsvarsdelen kan blive en afgørende faktor for landsholdet. I dag fik hun også angrebsminutter, og det resulterede også i kvalitative afslutninger. Hun var dygtig i kontraspillet, hvor skudeffektiviteten dog var under niveau.

Mie Højlund - 3

Få minutter til Mie Højlund. Hun udnyttede dem ikke perfekt, men gav dog alligevel prøver på sit potentiale.

Stine Jørgensen - 5

En overbevisende første knap 16 minutter af anføreren. Skudmæssigt og assistmæssigt var hun helt på toppen trods et enkelt misset straffekast.

Nadia Offendal - 3

Hun lavede et par tekniske fejl, som kom lige efter hinanden, og som betød, at hun måtte en tur på bænken. Det skæmmer selvfølgelig præstationen. Det skal dog med, at Offendal spillede slutningen af første halvleg, hvor hun administrere tingene fint, og hun fik også lov til at slutte tingene pænt af efter Højlund.

Lotte Grigel - 4

19 minutter fik hun, og igen var hun en god dirigent og god til at organisere spillet. En klart forbedret udgave af Lotte Grigel, og det kan ligne, at hun bliver en mere gennemgående figur end tidligere.

Louise Burgaard - 5 (KAMPENS SPILLER)

Burgaard sendte et klart signal om, at hun har niveau til igen at være en afgørende del af landsholdet. Hun brændte sit første skud overhovedet på en stor chance, men siden satte hun stort ikke en fod eller en hånd forkert. Hun var godt skydende, dygtig i kombinationsspillet, og især krydsoplæggene til Line Haugsted var godt at se. Og så var hun meget overbevisende i sit assistspil og i det hele taget vurderingen af opståede situationer.

Celine Lundbye - 3

Hun fik det sidste kvarter og gav enkelte prøver på sin kvalitet i både skud og overblik.

Klavs Bruun Jørgensen - 5

To sejre i træk er ikke hverdagskost for Klavs Bruun Jørgensen. Igen havde han sat sit hold godt op, og selvom rumænerne fulgte godt med i kampens start, fik han sit hold igennem samtlige 60 minutter på et højt niveau både spillemæssigt og koncentrationsmæssigt. Godtgørende at se, at han krævede en så stor en sejr som overhovedet muligt, så der ikke kom den slaphed i det sidste kvarter, som man godt kan se i sådanne kampe.