Håndbold

Nordsjælland-profil slemt skadet: - Det løb os alle koldt ned ad ryggen

Jesper Dahl blev kørt direkte på hospitalet, efter han landede forkert og kom meget slemt til skade med sin højre ankel.

TV 2 SPORT har bevidst valgt ikke at vise nærbilleder af skaden.

Der blev helt stille i Helsingør Hallen efter 26 minutter i kampen mellem Nordsjælland Håndbold og GOG tirsdag aften.

Hjemmeholdets Jesper Dahl landede forkert i en aktion i angrebet, hvorefter han blev liggende i GOG-feltet og vred sig i smerte, mens han tog sig til sin højre ankel. 

Dahl landede på en modstanders fod, så hans egen ankel vred sig ud af led og pludselig vendte indad i en 90 graders vinkel.

- Nej, nej, nej, nej, den sidder helt skævt, den fod nede på Jesper Dahl, lød det rystet fra kommentatorboksen, inden Dahl få sekunder senere var omgivet af hjælpende hænder - blandt andre fra holdets fysioterapeut, Simon Dam.

Han skyndte sig at få Jesper Dahls sko fjernet, så de kunne lave en første vurdering af skaden, inden anklen blev indhyldet i isposer for at mindske hævelsen. 

- Jeg kunne se, at foden sad helt forkert, og enten var det et underbensbrud eller en luksation af hans ankel (en ankel ude af led, red.). I det her tilfælde var det umiddelbart en luksation, og der er nok også røget nogle ledbånd, når anklen kommer derud. Så en slem skade, fortæller fysioterapeuten, der efter kampen endnu ikke kunne fælde en nøjagtig dom. 

- Er samtlige ledbånd røget, snakker vi sandsynligvis 6-9 måneder, men er vi heldige, at der kun er røget enkelte ledbånd og at foden kan sættes på plads uden de større brud, kan det være mindre.

Herfra blev Nordsjælland-profilen båret fra banen og ført ud i indgangshallen, hvor han blev svøbt ind i jakker, mens han ventede på en ambulance, der dukkede op midt i anden halvleg og fragtede Jesper Dahl til rentgenfotografering på hospitalet i Hillerød.

Rystede holdkammerater

Hjemmeholdet gik til pause bagud med to, men det var pludselig ikke det eneste, holdkammeraterne skulle forholde sig til i omklædningsrummet.

- En ting er, vi har kampen og koncentrere os om nu, men man er mere ked af det på Jesper vegne. Jeg håber virkelig ikke, det er så slemt, som jeg hører, det er. Nu er det meget godt, der er pause, så vi lige kan få den her ulykke ud af hovedet, lød det fra Kasper Kisum efter første halvlegs slutfløjt. 

Og også efter kampen, hvor der stadig ikke var kommet ny information omkring Jesper Dahl, var de resterende Nordsjælland-spillere mærkede af skaden. 

- Jeg ser bare lige pludselig, at de står dernede og vifter folk ind rimelig kraftigt, og så ser jeg foden, og den sidder fuldstændig forkert. Der løber det selvfølgelig koldt ned ad ryggen på os alle sammen. Det er selvfølgelig super, super synd for Jesper. Det er jo bare forfærdeligt, når sådan noget sker, fortalte Mike Jensen.

- Selvfølgelig bliver man påvirket af at se ens holdkammerat have så ondt. Det så ikke godt ud, og det er noget, man lige skal ryste af sig, og så må vi håbe, at der kommer gode meldinger, sagde Lasse Uth.

Også fra et spillemæssigt synspunkt er skaden slem, da det er en vigtig mand, cheftræner Ian Marko Fog nu må se bort fra.

- Det er forfærdeligt, for han er en stor profil for os og har en vigtig forsvarsfunktion, og har været en spiller, der har spillet tæt på fuld tid, så det er forfærdeligt. Og så var det virkelig et voldsomt uheld. Det så virkelig grimt, så det er jo aldrig særlig rart. 

Nordsjælland endte med at tabe kampen med 30-27 og kan dermed ikke nå at komme med i slutspillet, mens GOG nu er sikre på at starte slutspillet med to point. 

Se højdepunkter fra opgøret her:

Med en sejr over Nordsjælland Håndbold sørgede GOG for, at holdet starter med to point i slutspillet. Video: TV 2 Sport