Håndbold

'Det bedste af det værste' - profil har fået dom på skræk-skade

Nordsjælland Håndbolds Jesper Dahl er som ventet færdig for sæsonen, men han slipper billigere end frygtet efter en slem skade.

Jesper Dahl er igen hjemme hos sig selv, efter han tilbragte natten og starten af dagen på Hillerød Hospital.

Tirsdag aften kom Nordsjælland-profilen slemt til skade i en ligakamp mod GOG. Her landede Jesper Dahl på en modstanders fod, så hans egen ankel vred sig ud af led og pludselig vendte indad i en 90 graders vinkel.

I første omgang var meldingen, at det i værste tilfælde kunne være et brud, hvor flere ledbånd også var røget, hvilket ville koste en lang skadespause. Dagen derpå kan Jesper Dahl dog til dels ånde lettet op, selvom han er færdig for denne sæson.

Nordsjælland-spilleren har fået et brud på højre ankel, men alle ledbånd er intakt. Det vil sige, at han som udgangspunkt slipper for en operation, hvilket hovedpersonen selv er glad for.

- Dommen er det bedste af det værste. Jeg er sluppet forholdsvis billigt i forhold til, hvordan foden så ud, og hvad vi havde frygtet. Så jeg er egentlig ret lettet på sin vis, hvis man kan være det efter sådan en episode.

- Det er aldrig rart at se sin fod sidde helt, helt forkert. Det er noget, der sætter sig, men det er mest chokket, der er det værste. Selve smerten var egentlig til at holde ud, så det var chokket over at se, hvordan foden sad, der skræmte mig, fortæller Jesper Dahl.

Dahl: - En surrealistisk oplevelse

Holdkammerat Mike Jensen fortalte efter kampen, hvordan det løb alle koldt ned af ryggen, da de så, hvordan foden sad. Selv har Jesper Dahl heller ikke glemt synet knap 24 timer senere.

- Det føltes, som om jeg havde vrikket kraftigt rundt, og foden dunkede helt vildt. Så kiggede jeg ned og så, den sad helt skævt og tænkte: ”Det er virkelig noget rod.”

Derfor forventede han også, at foden med det samme skulle rives på plads, men det var ikke planen. I stedet sørgede man for at lægge is på og ringe efter en ambulance, så lægerne på hospitalet kunne klare opgaven.

- Det var lidt en surrealistisk oplevelse, for jeg lå og ventede en halv times tid på en ambulance, og min fod sad helt skævt - nærmest 90 grader forkert.

- Der nåede at løbe mange tanker igennem hovedet. Først og fremmest er det tankerne omkring, jeg skal igennem genoptræning og de ting. Det har jeg prøvet før med mit knæ, og at skulle igennem det igen, kunne jeg ikke lige overskue på det tidspunkt, siger Jesper Dahl, der både i 2013 og 2015 ødelagde sit korsbånd.

- Jeg tænkte også på, om det kunne være karrieretruende. Også fordi jeg ikke ved noget om det, så det var noget af det første i tankerne, når foden sad så skævt.

Frygtede øjeblikket, hvor foden skulle sættes på plads

På Hillerød Hospital blev Jesper Dahl sendt ind på akutafdelingen, hvor en læge tilså ham. Her fik han noget smertestillende og "en hånd at holde ved", som han kunne klemme, mens hans fod blev revet på plads.

- Det var lidt vildt, for jeg havde is på foden og en strømpe på, så jeg havde ikke set min fod. At se, hvor skævt min fod egentlig sad, da de klippede sokken op og fik isen fjernet, det var et ret vildt øjeblik. Jeg havde frygtet, det var noget af det mest smertefulde, jeg skulle opleve, men det gik overraskende godt.

Herefter blev foden og anklen både røntgenfotograferet og scannet, hvor de umiddelbart vurderede, at bruddet var rent. Ligeså vigtigt var alle ledbånd intakte.

- Det havde vi ikke lige regnet med, men det var meget glædeligt, lyder det fra Jesper Dahl.

Nu venter to uger med foden i gips, hvor han skal sidde helt stille. Herefter skal han til kontrol og have foden yderligere fire uger i en støvle. Efter seks uger forventes det så, at Nordsjælland-profilen langsomt kan begynde sin genoptræning.

- Det er svært at sætte tidshorisont på, men jeg tror nærmere, vi snakker tre-seks måneder end seks-ni måneder som frygtet i første omgang. Så jeg er forhåbentlig klar til den nye sæson, men det afhænger meget af genoptræningsforløbet.

Uden Jesper Dahl har Nordsjælland nu én kamp tilbage i grundspillet, inden der venter et nedrykningsspil.

TV 2 SPORT har bevidst valgt ikke at vise nærbilleder af skaden i klippet over artiklen.