Håndbold

Trænere vil have læger til alle kampe efter uhyggelig skade

En meget grim ankelskade får de involverede trænere til at bede om lægehjælp til alle ligakampe.

Jesper Dahls brækkede ankel har fået to ligatrænere til at ytre ønske om, at der skal være en læge stil stede ved alle ligakampe i dansk håndbold.

Således taler både Dahls egen træner, Ian Marko Fogh, og tirsdagens modstander for, at spillernes sikkerhed øges ud over de fysioterapeuter, holdene allerede har med til kampene.

- Som udgangspunkt synes jeg helt klart, der skal være en læge til stede ved alle kampe, siger GOG-træner Nicolej Krickau til TV 2 SPORT.

- Om man skal få en snak, om det skal være hjemmeholdets ansvar og hvordan og hvorledes, det ved jeg ikke. Men som udgangspunkt skal vi have den sikkerhed til spillerne, at der er en læge i hallen.

Det var tirsdag aften, Nordsjælland-profilen Jesper Dahl kom slemt til skade i en ligakamp mod GOG. Her landede Jesper Dahl på en modstanders fod, så hans egen ankel vred sig ud af led og pludselig vendte indad i en 90 graders vinkel.

Nordsjælland-spilleren blev hentet af en ambulance, og han har efterfølgende fået konstateret et brud på højre ankel, men alle ledbånd er intakt. Det vil sige, at han som udgangspunkt slipper for en operation – han slipper dog ikke for en skadespause i resten af sæsonen.

Jesper Dahls træner Ian Marko Fogh foreslår, at klubberne diskuterer ideen om en læges tilstedeværelse med Divisionsforeningen.

- Det er til spillernes sikkerhed, og den går frem for alt. Sker der alvorlige ting, kunne det være rigtig godt med en læge. Men mange af fysioterapeuterne er rigtig dygtige, og de er vant til de her skader. Det vigtigste er, at de kommer og tager fat først, men kunne man gardere sig med en læge, kunne det være en rigtig fin ide, siger Ian Marko Fogh til TV 2 SPORT.

Klubberne hjælper hinanden

I Divisionsforeningen opleves det ikke som et problem, at klubberne ikke er forpligtet til at have læger til stede ved kampene. Det betyder dog ikke, at sådan en regel ikke kan skabes, hvis klubberne ønsker det.

- Jeg har ikke nogen fornemmelse af, at vi møder nogle kæmpe udfordringer. Klubberne er sindssygt gode til at hjælpe hinanden, og min umiddelbare oplevelse er, at hjemmeholdet ofte har ekstra ressourcer til rådighed, selvom vi ikke har beskrevet det i vores regler. Men det skader aldrig at snakke om tingene, siger direktør Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

Nordsjælland Håndbold endte med at tabe tirsdagens kamp mod GOG med 30-27. Det betyder, at GOG rykker op på ligaens førsteplads, mens Nordsjælland forbliver på tiendepladsen.