Håndbold

Yderligere to sportsgrene ønsker hjælp i kampen mod sorte penge

Lederne forventer ikke, at sorte penge florerer i samme grad i deres sport som i fodboldverdenen, men vil gerne have vejledning af Skattestyrelsen.

Den hjælp, som dansk fodbold får, vil de også have i håndbold og ishockey.

Det fortæller formændene for klubberne i de to sportsgrene, efter Skattestyrelsen onsdag fortalte, at de vil deltage på Divisionsforeningens informationsmøder med 2. divisionsklubberne i fodbold.

Hjælpen kommer, efter TV 2 SPORT i februar kunne fortælle, at kuverter med sorte penge florerer i divisionsfodbold.

Og selvom lignende fortællinger ikke er fortalt i andre sportsgrene, efterspørger de altså nu hjælp.

- Jeg håber da også, at håndbolden bliver inviteret inden for, og jeg vil i hvert fald gøre mit til, at håndbolden bliver inviteret til de her informationsmøder, siger direktør i håndboldens Divisionsforening, Thomas Christensen, til TV 2 SPORT.

Jeg tror ikke, det ville være helt lige så udbredt inden for håndbold

Direktør for håndboldens Divisionsforening

Også formanden for ishockeysportens ligaforening vil opfordre sine medlemmer til at søge hjælp hos Skattestyrelsen.

- Det vil jeg klart. Nu ser vi, hvordan det bliver rullet ud i forhold til fodbolden, og så tager vi en dialog på tværs af ligaklubberne og Danmarks Ishockey Union. Vi har en stor interesse i at gøre det rigtigt og ordentligt, siger Klaus Rasmussen.

Forespørgslen forholder underdirektøren i Skattestyrelsen, Kim Tolstrup, sig positivt til.

- Jeg vil rigtig gerne i dialog med andre, der måtte ønske at få den vejledning, om at lave noget lignende, siger han.

Forventer ikke samme udfordringer

Skattestyrelsen har i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danmarks Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) tidligere været på rundtur hos de danske sportsklubber.

I perioden fra 1. april og til midten af 2017 gennemførte de 1375 kontroller af personer og klubber i danske idræt – især inden for fodbold, håndbold og ishockey.

Her afslørede kontrollerne mod idrætsklubberne fejl i 77 procent af tilfældene.

I den nylige rundspørge hos de danske divisionsspillere fortalte 40 ud af de 80 tilfældigt udvalgte, at de enten selv modtog eller havde konkret kendskab den ulovlige aflønning i branchen.

Alligevel forventer hverken direktøren for håndboldens Divisionsforening eller ishockeyens ligaforening, at lignende svar vil komme fra en rundspørge inden for deres branche.

- Jeg tror ikke, det ville være helt lige så udbredt inden for håndbold, som vi så i undersøgelsen inden for fodbold. Kontanter i kuverter tror jeg ikke findes ret meget inden for håndbold, siger Thomas Christensen, men erkender dog, at reglerne bliver taget 'helt til kanten', og at 'der også nogle gange er nogen, der går over kanten'.

Mens der altså endnu ikke er informationsmøder på plads i håndbold og ishockeyverdenen, så mødes Divisionsforeningen og Skattestyrelsen med fodboldklubberne til sommer.

Her holder Divisionsforeningen traditionelt et møde med 2. divisionsklubberne og et særskilt med de, der rykker op fra serierne.