Håndbold

Nu er alt muligt, siger Nyegaard efter overraskelser i slutspillet

Med torsdagens sejre til Viborg og Aarhus er der kun ét point mellem første- og sidstepladsen i slutspillets pulje 2.

- Alt er muligt, konstaterer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Efter kun én spillerunde er det så lige, som det kan være i slutspillets pulje 2, hvor Esbjerg, Aarhus, Viborg og Herning-Ikast hører til.

Torsdag lykkedes det nemlig Viborg og Aarhus at vinde og henholdsvis Esbjerg og Silkeborg.

- Det er megarart. Vi kom som Dumbo i den her pulje, men nu har vi fået de første to point. Vi vidste, det var vigtigt at komme godt fra land, siger Viborgs træner Jakob Vestergaard til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det spændende ved slutspillet er, at selvom nogen kommer over med point og måske har fordel af, hvordan kampene ligger, så har man stadig muligheden, selvom man kommer som syver ligesom os.

I grundspillet var Viborg HK hele 18 point dårligere end Team Esbjerg, der som samlet to’er indledte slutspillet med to point. Det forspring er nu udlignet efter én kamp. Det får dog ikke Esbjergs træner Jesper Jensen til at klage over strukturen.

- Det er noget, vi har besluttet internt, og jeg synes, det er et fedt slutspil. Vores pulje berettiger, at vi skal spille slutspil, for det er nogle fede kampe, der kommer. Så længe vi bliver ved med at ligge nummer et, hører du mig ikke kritisere noget som helst, lyder det fra Jesper Jensen.

I torsdagens anden kamp vandt Aarhus United som nævnt over Herning-Ikast, der via tredjepladsen i grundspillet havde ét point med over i slutspillet. Dermed er slutspilspuljen fuldstændig åben efter blot én runde.

- Nu er der fire mulige semifinalister i den pulje, og så skal man endda tælle Aarhus United med. Det havde jeg ikke regnet med – jeg havde forventet et spil mellem ’de tre store’, siger håndboldekspert Bent Nyegaard og hentyder til Esbjerg, Viborg og Herning-Ikast.

I slutspillets pulje et er stillingen anderledes opdelt. Her fører Odense Håndbold med fire point, mens København ligger nummer to med tre point efter én spillerunde. Nykøbing-Falster og TTH Holstebro har stadig nul point.