Håndbold

’Mulle’ forklarer 'ny udgave' af sig selv efter ekspert-ønske

Kristina ’Mulle’ Kristiansen’ har tidligere været med helt fremme på ligaens topscorerliste, men det er langt fra tilfældet i denne sæson.

Skyd!

Det budskab har Nykøbing Falster-playmakeren Kristina ’Mulle’ Kristiansen hørt mange gange, blandt andet fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

Igen lørdag var antallet af afslutninger fra den tidligere landsholdsprofil et tema, selvom hun med 10 skud endte med at sende usædvanligt mange afslutninger mod mål i nederlaget til Odense.

- Der bliver talt meget om, at jeg bare skal skyde og skyde. Det vil jeg også gerne, men jeg gør det ikke bare for at gøre det, siger Kristina ’Mulle’ Kristiansen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg er en spiller, der kan lide at spille de andre gode, og det synes jeg, jeg gør. Men når jeg så skyder, er det fint.

Kvaliteten er der

Lørdagens 10 afslutninger udgør hele 9,3 procent af ’Mulles’ sæsontotal, der i skrivende stund tæller 108 skud mod mål. Det er under en tredjedel af antallet af afslutninger i ’Mulles’ debutsæson for Nykøbing Falster, og faktisk er mængden af både afslutninger og mål faldet år for år.

Kristina ’Mulle’ Kristiansens sæsoner i NFH

  • Sæsonen 2018/2019: 55 mål på 108 skud
  • Sæsonen 2017/2018: 112 mål på 204 skud
  • Sæsonen 2016/2017: 124 mål på 220 skud
  • Sæsonen 2015/2016: 176 mål på 338 skud

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at hun skød noget mere, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

- De sidste par sæsoner er hun gået væk fra det, efter hun bragede mål ind på samlebånd. Det var på det tidspunkt, hun havde Mette Gravholt inde på stregen. Men nu mangler der skud fra hendes hånd, for der er kvalitet til det. Jeg kunne godt tænke mig, hun blev lidt mere selvisk.

Kristina ’Mulle’ Kristiansen har svært ved at forklare, hvorfor hun ikke afslutter mere end tilfældet er i øjeblikket. At Mette Gravholt ikke længere løber rundt på stregen, er dog ikke hele forklaringen.

- Det kommer også an på, hvilke typer der på backerne, siger Kristina ’Mulle’ Kristiansen, der ser ’en god blanding’ af tingene som den umiddelbare forklaring.

Efter lørdagens nederlag til Odense har Nykøbing Falster fortsat nul point i slutspillet. Det samme har TTH Holstebro, så de to hold er fem point efter København og Odense på de øverste pladser.