Håndbold

Danmarks mest vindende klub varsler ændringer, hvis den rykker ned

Arkiv. KIF-spillerne går en uvis fremtid i møde, hvis de skulle rykke ned. TV 2 SPORT / TV 2 SPORT

Christian Phillip, der er KIF-direktør, håber for alt i verden på, at klubben overlever. Men han varsler ændringer, hvis de skulle rykke ned.

Der er lagt op til et sandt drama, når alle hold i Herre Håndbold Ligaen er på banen på samme tid lørdag i den sidste spillerunde i gruppespillet.

Traditionsklubben KIF Kolding, der med 14 danske mesterskaber er den mest vindende klub, er nemlig i fare for at ende på sidstepladsen i ligaen, der giver direkte nedrykning til 1. division. Kolding kan dog selv afgøre det, hvis de slår eller spiller uafgjort mod Aalborg i den sidste kamp. Aalborgenserne har dog stadig noget af spille for, da de med en sejr vinder grundspillet.

Hvis Kolding taber til Aalborg, og TMS Ringsted slår Skjern, der kan rykke op til en femteplads, rykker Kolding direkte ned. Men hvis Ringsted kun får ét point mod Skjern, er det Ringsted, der må tage turen ned.

Hvis det ender med, at Kolding skal en tur ned i 1. division, varsler KIF Kolding-direktør, Christian Phillip, at der kan komme til at ske ændringer.

- Det er de færreste klubber, der kan rykke ned til 1. division og så holde det samme høje omkostningsmæssige niveau og selvfølgelig også forvente at få det samme ind kommercielt på sponsorater den anden vej rundt. Det er ikke realistisk, siger Christian Philip til TV 2 SPORT.

- Der kommer til at ske ændringer, hvis det bliver en realitet. Det er der ingen tvivl om. Hvad det konkret er, kan jeg ikke komme ind på.

KIF Koldings slutsplaceringer

KIF Koldings slutsplaceringer de seneste år:

  • 2017/2018: 6. plads 
  • 2016/2017: 8. plads
  • 2015/2016: 2. plads
  • 2014/2015: 1. plads
  • 2013/2014: 1. plads
  • 2012/2013: 2. plads 

Skulle Kolding og Ringsted ende på samme antal point, er det Kolding, der ender øverst, da de er bedst indbyrdes.

Kolding kan selv afgøre

KIF Kolding er den klub i ligaen, som i flest år har spillet med i den bedste håndboldrække for mænd, da de har 35 sæsoner på topniveau på bagen - dog med skiftende navne undervejs.

Direktøren håber selvfølgelig på, at de forbliver i ligaen, så de kan forbedre sig til den kommende sæson og glemme denne, hvor ikke alt har fungeret.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi bliver i ligaen, og det er det, vi træner for hver dag. Udover at vi selvfølgelig ikke har leveret, som vi har håbet og skullet, har vi heller ikke altid været heldige og har været hårdt ramt af skader i en i forvejen smal trup. Der er nogle ting, der ikke har gået i vores retning i denne sæson. Nu satser vi på at klare skærene og så kigge hurtigst muligt frem mod den næste i stedet for.

Så krydser vi fingre for, at Skjern også vil møde KIF i ligaen i næste sæson

Christian Phillip, direktør KIF Kolding

Da Kolding stadig har muligheden for selv at afgøre sin skæbne, fortæller Christian Phillip, at de slet ikke har tænkt nedrykningstankerne til ende endnu.

- Det er ikke nogen ting, vi har lyst til at forholde os til, men selvfølgelig noget, vi har tænkt over. Det er heller ikke noget, vi skal forplante oveni hovedet på spillerne. Det er noget, vi tager som worst case scenario, og så tager vi den derfra. Det bliver vi nødt til. Vi kan stadig selv afgøre det, og det er det, vi skal have fokus på.

Er I rustet til det scenarie, der hedder nedrykning?

- Det tror jeg ikke, at der er nogen, der er. Det er en realitet, vi forholder os til, hvis det er sådan, det skulle ende, og så tager vi den derfra, siger Christian Phillip.

Sender bøn til Skjern

KIF-direktøren fortæller, at der er mange følelser i spil inden kampen i Aalborg. Det er ikke en situation, som KIF er vant til, men det er de barske realiteter, de må indse, fortæller direktøren.

Han sender samtidig en lille bøn til Skjern, der kan være med til at afgøre Koldings skæbne.

- Det er vilkårene og betingelserne, og så er det bare noget med at klemme ballerne sammen og kæmpe de bedste, vi kan. Så må vi håbe på, at vores egne spillere leverer det, der skal til, for at vi klarer den. Og så krydser vi fingre for, at Skjern også vil møde KIF i ligaen i næste sæson, siger Christian Phillip.

Hvis Skjern bare får ét point mod Ringsted, er Kolding sikre på ikke at rykke direkte ned.

Du kan se, om KIF Kolding klarer skærene, når de lørdag møder Aalborg på udebane. Du kan følge med i den fulde spillerunde på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 15.00.

Skulle KIF undgå sidstepladsen, venter der dog et nedrykningsspil blandt holdene fra 9.- til 13.-pladsen, hvor det dårligst placerede hold skal ud i playoffkampe om en plads i ligaen mod vinderen af playoffkampe mellem nummer to og tre i 1. division.