Håndbold

Dansk toptræner på vej mod nyt stort job i udlandet

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Jan Leslie på vej tilbage til den russiske dameliga, hvor et nyt storhold er ved at blive skabt.

Jan Leslie er på vej mod et opsigtsvækkende comeback i kvindehåndbold.

Og det endda på den internationale scene.

Den 47-årige håndboldtræner, der ikke har haft et trænerjob på højeste niveau, siden han stoppede i herreklubben Ribe-Esbjerg for over et år siden, er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger udset til at stå i spidsen for et nyt storhold i russisk damehåndbold.

Jan Leslie er i forvejen et velkendt navn i russisk håndbold, hvor han i to et halvt år var træner for storklubben Rostov-Don, indtil han blev fyret i slutningen af 2016 og tog hjem til Esbjerg, hvor han senere blev træner for Ribe-Esbjergs håndboldherrer.

Den danske træners nye klub, der får base i Moskva, har ifølge flere centrale kilder ambitioner om på sigt at være med i toppen af international damehåndbold. Derfor har russerne og Leslie ifølge TV 2 SPORTs oplysninger i de seneste måneder forsøgt at lokke flere internationale spillerprofiler til klubben fra næste sæson.

Det er ikke lykkedes TV 2 SPORT at få endeligt bekræftet, om det er et nyt damehold i Moskva, der bliver skabt, eller om det er en eksisterende klub, der med millioner af russiske rubler i ryggen nu opruster markant. Derfor kender vi ikke med sikkerhed klubbens navn.

Jan Leslie har ikke ønsket at kommentere sin fremtid over for TV 2 SPORT.