Håndbold

Syv spillere forlader nedrykker

Ringkøbing Håndbold skal på jagt efter nye spillere, når klubben i næste sæson skal forsøge at spille sig tilbage i landets bedste håndboldrække.

I midten af marts stod det klart, at Ringkøbing Håndbold efter seks år forlader landets bedste kvindehåndboldrække.

Klubben sluttede på sidstepladsen med blot 6 point i 26 kampe, men allerede inden de sidste spillerunder slog klubben fast, at alle kontrakter ville blive ophævet ved nedrykning for at gardere sig økonomisk.

Det betyder nu, at syv spillere forlader klubben:

  • Simone Rasmussen
  • Nicoline Berthelsen
  • Sille Thomsen
  • Ida Lagerbon
  • Natasja Clausen
  • Natasha Nolevska
  • Naja Nissen (lejeaftale fra Herning-Ikast slutter)

- Vi har snakket med alle spillere og har haft fornuftige snakke om fremtiden, og hvad der er muligt i forhold til de enkelte spillere. Vi har vejet og vurderet, blandt andet geografi, og fået en afklaring på, hvem der med sikkerhed ikke skal spille i Ringkøbing næste sæson, siger klubbens formand, Lars Buhl, i en pressemeddelelse.

Simone Rasmussen, Nicoline Berthelsen, Sille Thomsen og Ida Lagerbon bor alle i Østjylland, hvilket har været med i overvejelserne om at forlade Ringkøbing Håndbold.

- Vi vil gerne have bygget videre på vores træningskultur, og det er vigtigt, vi får brugt mere tid på træning og mindre transport i den nye trup, siger formanden.

Direkte tilbage i ligaen

Han understreger, at målsætningen for den kommende sæson er at spille sig direkte tilbage i ligaen.

- Resten af truppen har alle meldt tilbage, at de er positive over for en dialog om at fortsætte. Nu ligger arbejdet i at få et overblik over de muligheder, vi har fra andre spillere, og dem, der gerne vil blive. Derfra skal der sammensættes en trup, der kan vinde 1. division ud fra de økonomiske rammer, vi kan få skabt, siger Lars Buhl.

Ringkøbing Håndbolds skæbne blev mere eller mindre beseglet, da klubben tabte til den direkte bundrival EH Aalborg i næstsidste spillerunde.

Det betød, at Ringkøbing var pisket til sejr i sidste spillerunde, men her tabte klubben med seks mål til Skanderborg.

- Det gør bare rigtig, rigtig ondt lige nu, fordi klubben og byen fortjener et ligahold. Det har bare været en lortesæson for os, og det er bare virkelig hårdt lige nu, sagde Ringkøbing-målvogter Natasja Clausen til TV 2 SPORT.

Hun er nu en af de syv spillere, der forlader klubben.

Cheftræner de næste to år er Jesper Holmris.