Kontra

- Det er historisk, siger Nyegaard om spillernes opråb

Verdens bedste spillere er gået sammen om at skrive et brev til præsidenterne i IHF og EHF. De vil ændre spillernes kampprogram.

Optimismen blomstrer hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, efter verdens bedste spillere har klaget deres nød til det internationale- og det europæiske håndboldforbund, IHF og EHF.

Han tror og håber, at brevene kan sætte en stopper for spillernes tætpakkede kampprogrammer.

- Det er historisk. Det er både på dame- og herresiden, at den europæiske håndboldspillerforening står sammen, og det er en markant udvikling i forhold til at være dialogsøgende, siger Bent Nyegaard og tilføjer:

- Jeg ser det her som fremstrakte hænder fra spillerne. Sådan tror jeg også, ånden i det her. Det er i fælles forståelse for, at man er nødt til at løse de her problemer med belastningen. Vi så ved VM i Danmark, at 37 spillere kom ind med skader – og yderligere 23 blev skadet under VM. Det kan jo ikke blive ved.

I de to breve, som TV 2 SPORT er i besiddelse af, bliver det gjort klart, at spillerne ønsker mere indflydelse på kampprogrammerne. I øjeblikket føler spillerne, at de unødigt meget, fordi der eksempelvis ofte spilles kampe enten dagen efter eller få dage efter den seneste kamp.

- Jeg synes kun, det er fair, at vi bliver hørt af dem, der træffer beslutninger om slutrunderne og den arbejdsbelastning, vi topspillere er udsat for, siger den tyske landsholdsfløj Uwe Gensheimer, der til daglig spiller i Paris-Saint Germain.

I det grelleste tilfælde spillede tyske Rhein-Neckar Löwen både i den tyske Bundesliga og i Champions Leauge den samme dag.

Kontra kan altid ses på TV 2 PLAY.

EHF er klar til at snakke

Det internationale håndboldforbund har i skrivende stund ikke ladet sig interviewe af TV 2 SPORT. Det har det europæiske forbund til gengæld, hvor man er klar til at tage spillernes ønske op.

- Vi vil gerne gå i dialog, men de er nødt til at strukturere deres tilgang og finde ud af, hvem der skal repræsentere dem, siger EHF-præsident Michael Wiederer til TV 2 SPORT.

Det er dog ikke ensbetydende med, at løsningen ligger lige for. Ifølge Bent Nyegaard kan det blive nødvendigt, at topspillerne og den europæiske håndboldspillerforening mobiliserer endnu flere stemmer fra de nationer, hvor håndbold ikke helt er på niveau med Spanien, Frankrig, Tyskland og Danmark.

- Det tager tid at få tingene på plads, men jeg er optimist. Jeg ser det, der er startet nu, som et tog, der kommer til at køre hurtigere og hurtigere, lyder det fra Bent Nyegaard.

Se hele udsendelsen på TV 2 SPORT i aften klokken 19.50 - det er lige mellem aftenens to håndboldkampe.