Kontra

EHF-præsident efter spillerbrev: - Vi er villige til at tage en dialog

Det europæiske håndboldforbunds præsident, Michael Wiederer, vil lytte til spillerne, men mener også, at de skal være dygtigere til at organisere sig

Han var forberedt på, noget ville komme.

EHF-præsident Michael Wiederer havde hørt jungletrommerne. Spillerne ville sige fra. Derfor kom det brev, der dumpede ned på hans skrivebord fra en samling af verdens bedste spillere, ikke bag på ham.

Et brev, der blandt andet indeholder fem konkrete ønsker, og som inviterer EHF-præsidenten til at mødes i forbindelse med Champions League Final4 i Köln til maj. I øvrigt sammen med Doktor Hassan Mustafa, der er præsident i det internationale forbund.

- Vi vil nu se, om det kan lade sig gøre under Final4, men som du nok kan regne ud, så er Final4 allerede et travlt tidspunkt i kalenderen med mange møder, men vi vil starte dialogen med spillerne, siger Michael Wiederer til TV 2 SPORT.

Men hvis ikke til Final4 – er I så villige til at tage imod invitationen om et møde?

- Ja, ja, selvfølgelig. Men jeg tror også, at spillerne er nødt til at beslutte, hvem der skal repræsentere dem. Og her taler jeg jo ikke bare om et møde. Men at de er nødt til at strukture sig, og så vil vi selvfølgelig uden tvivl indgå i dialog med dem.

Jeg ved, du siger, at spillerne er repræsenterede (i EHF’s Professionelle håndbolds bestyrelse), men de føler stadig, at de ikke bliver hørt. Er du enig i den kritik?

- Jeg tænker, at du godt kan forstå, at det ikke er op til os at bedømme deres repræsentation. Jeg ved, at de aktive kæmper hårdt for at få flere spillere ind i deres organisation. Det støtter vi, for vi har hele tiden sagt, at det ikke er nok, at en lille gruppe af spillere er repræsenteret. Vi vil have en bred repræsentation, for der skal ikke være nogle spillere, der ikke føler sig repræsenteret. Så vi ønsker en bred gruppe, så vi ved, hvem vi skal tale med, og at de også taler alle spilleres interesse. Ikke kun en lille gruppe af topspillere.

Kontra kan altid ses på TV 2 PLAY.

Er du lige så bekymret for antallet af skader, som spillerne er?

- Jeg har godt set listen med navne af skadede spillere før og under VM. Jeg kan forsikre dig om, at vi tager hånd om det, for vi har jo ændret programmet for EM næste år til spillernes fordel. Vi har foreslået IHF at have 32 hold med til VM, og det er blevet tolket forkert, for det betyder ikke flere, men tværtimod færre kampe. Vi har arbejdet på et program med flere hviledage, så vi er opmærksomme på det – og det er jo indtil videre resultatet af dialogen med spillerrepræsentanterne (i EHF, red.)

Spillerne har jo konkrete forslag: At udvide Final4 og have flere hviledage ved slutrunderne. Synes du, det er en god ide?

- Der er nogle forskellige problemer med det. VM er én ting. EM en anden. Ved Final4 er der et eksisterende system og en kontrakt. Det er ikke et spørgsmål om skader, men mere et principielt spørgsmål, som vi er nødt til at se i lyset af forskellige faktorer.

Men Final4 er jo ’din’ turnering, så synes du, det er en god ide at lægge en ekstra hviledag ind mellem semi- og finale?

- Det er selvfølgelig noget, vi diskuterer i forhold til fremtiden. Men det skal ikke blandet sammen med skader. Det er et principielt spørgsmål om at lave den bedst mulige Final4 - med finale om søndagen. Men skaderne ved et stort mesterskab er jo et andet problem.

Okay, bare lige, så jeg forstår dig korrekt. Du mener altså ikke, at skaderne har noget at gøre med antallet af hviledage mellem kampene?

- Nej, så tager du fejl. Det vil jeg gerne gøre meget klart. Skader har noget at gøre med antallet af kampe, antallet af hviledage, alderen på de unge spillere – altså mange ting på en gang. Men som jeg sagde; Final4 med det nuværende program skal altså ikke blandes sammen med et mesterskab, der varer mere end to uger, det er noget helt andet.

Hvornår udløber kontrakterne så for Final4, så I eventuelt ville kunne ændre programmet?

- Det handler om forhandlinger, og det vil jeg kun diskutere internt, for det at ændre programmet har jo noget at gøre med tilskuere, om arenaen er ledig og så videre. Det her er jo i slutningen af sæsonen, men vi har jo allerede ændret hele kalenderen til fordel for det her. Så jeg synes ikke, vi skal pege fingre kun af den her ene turnering i slutningen af sæsonen og blande det sammen med alt det andet omkring belastning. Det er to forskellige ting. Men, det er selvfølgelig noget, vi vil diskutere.

Det internationale håndboldforbunds præsident, Dr. Hassan Mustafa, har endnu ikke haft mulighed for at svare på TV 2 SPORT’s spørgsmål.

Hele problematikken rulles ud i ’KONTRA’ på TV 2 SPORT i aften klokken 19.50.