Håndbold

Nikolaj Jacobsen fortsætter som landstræner til 2024

Nikolaj Jacobsen har efter VM-triumfen forlænget sin kontrakt med yderligere tre år, så den gælder til og med OL i Paris i 2024.

De danske håndboldherrer skrev i januar historie, da landsholdet med Nikolaj Jacobsen i spidsen sikrede den første VM-titel nogensinde.

Nu skal det succesfulde samarbejde så fortsætte frem til OL i 2024, det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse. Her fortæller de, at Nikolaj Jacobsens oprindelige kontrakt, der løb til juni 2021 er blevet forlænget, så parterne nu har papirer på hinanden yderligere tre år.

Det glæder guldtræneren, der efter fem år som cheftræner i tyske Rhein-Neckar Löwen vender hjem til Danmark som landstræner på fuldtid.

- Jeg glæder mig over, at en lille lyshårede dreng fra Oure kan få lov at stå spidsen for det danske landshold og være en del af det her fantastiske hold i så lang en periode. Det er virkelig stort. Vi er på vej i en rigtig god retning og har fundet en god måde at gøre tingene på, siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren slår samtidig fast, at han glæder sig over hver gang, han kan være samlet med spillerne. For ham er det en fornøjelse at arbejde sammen med spillere, der er 100 procent dedikeret til deres arbejde.

- Som træner vil man gerne være sammen med nogen, som hele tiden gør deres ypperste for at blive bedre, og det vil de her drenge virkelig. Samtidig har det også været vigtigt for mig, at jeg med staben omkring holdet er i sindssygt gode hænder. De er alle så dygtige mennesker, som hele tiden er med til at optimere arbejdsbetingelserne for mig og holdet, tilføjer Jacobsen.

Glæden deles hos DHF

Hos Dansk Håndbold Forbund lægger sportschef Morten Henriksen ikke skjul på, at Nikolaj Jacobsen har været en eftertragtet herre på håndboldmarkeret.

Derfor gør det blot glæden endnu større, at det er lykkedes DHF at blive enige med Nikolaj Jacobsen om, at han skal tage en tørn mere og være forbundets satsning helt frem til OL i 2024.

- Der er vist ingen tvivl om, at Nikolaj er en hamrende dygtig træner og leder, der forstår at engagere og motivere spillere såvel som stab, så de alle yder deres mest optimale. Hans interesse for hele tiden at forfine og udvikle håndbolden betyder, at vi også fortsat på herresiden i dansk håndbold kan være med helt fremme i verdenseliten, siger Morten Henriksen

Planen er nu ikke blot, at Nikolaj Jacobsen skal stå i spidsen for det danske herrelandshold med assistenttræner Henrik Kronborg ved sin side. Nikolaj Jacobsen skal også være med til at udvikle en ny landsholds- og talentstrategi i DHF, der skal være med til at fremtidssikre dansk håndbold.

- Vi har brug for i dansk håndbold at kigge frem og hele tiden arbejde på at sikre, at vi også fremadrettet har et mandskab og et hold, som kan opfylde målsætningen om at være en fast bestanddel af top fire til mesterskaber og OL, siger Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i DHF.

Helt konkret forklarer DHF i pressemeddelelsen, at Nikolaj Jacobsen nu får ressourcer til at indgå i et samarbejde med Morten Henrik og øvrige interessenter omkring herrehåndbolden, hvor de sammen skal sætte dagsorden.

Første kamp efter kontraktforlængelsen bliver den 10. april, når Danmark møder Montenegro på udebane i EM-kvalifikationen. Tre dage senere mødes de to hold så igen i en totalt udsolgt Royal Arena i København.