Kontra

Vi skal finde en balance, siger generalsekretær efter spillernes opråb

Morten Stig Christensen er enig i, at der skal passes på spillerne, men han understreger samtidig, at håndbold er en underholdningsbranche.

Verdens bedste håndboldspillere har fået nok.

De vil ikke længere acceptere det store pres, et hårdt kampprogram skaber, og derfor har spillerne klaget deres nød til det internationale- og det europæiske håndboldforbund, IHF og EHF.

I de to breve, som TV 2 SPORT er i besiddelse af, bliver det gjort klart, at spillerne føler, at de unødigt bliver belastet, fordi der eksempelvis ofte spilles kampe enten dagen efter eller få dage efter den seneste kamp.

Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Stig Christensen, er langt hen ad vejen enig med spillerne i, at der skal passes på dem.

- Det er jeg blandt andet, fordi det meget ofte er de samme 50-100 spillere, der er med i stort set alle de vigtigste kampe. Men vi skal finde en balance, siger Morten Stig Christensen til TV 2 SPORT.

- Det handler jo også om, at der er mange interessenter, der bruger spillerne: Der er hjemlige klubturneringer, der er turneringer i Europa, vi spiller et VM og EM, vi spiller kvalifikation til OL, vi spiller OL. Der er rigtig mange ting involveret i det her, så vi skal finde en balance, hvor vi kan lægge det her snit.

- Vi må erkende, vi er i en underholdningsbranche, hvor vi konkurrerer med rigtig mange andre underholdningstilbud. Vi skal finde en balance, hvor vi kan være en god forretning, og hvor vi ikke dræber dem, der skal drive forretningen med for mange kampe.

Kontra kan altid ses på TV 2 PLAY.

Alle bliver ikke tilfredse

Generelsekretæren understreger, at han endnu ikke har fundet noget quick-fix. Men parterne har fundet nogle ting, hvor de kan møde hinanden, og han håber på, at de kan løse problemet med arbejdsbyrden, spillerne udsættes for.

Men uanset hvad de kommer frem til, kommer alle parter ikke til at være 100 procent tilfredse.

- Jeg tror aldrig, der kommer en løsning, hvor alle klapper i hænderne. Dybest set handler det om at give og tage noget i den her sammenhæng. Fjernede vi et eller to mesterskaber, er det klart, at så vil der firkantet sagt måske være de halve indtægter, siger Morten Stig Christensen.

- Det handler om at have et produkt, der kan konkurrere, samtidig med at de, der leverer produktet – i sidste instans spillerne - også kan overleve.

De største stjerner er gået sammen

Det er store håndboldstjerner som Mikkel Hansen, Nikola Karabatic og Cristina Neagu, der er gået sammen og har sendt brevene til IHF og EHF.

Morten Stig Christensen mener, at spillernes sammenslutning blandt andet kan være med til at gøre, at der rent faktisk kommer noget ud af det.

Grunden til at spillerne kommer ud, er jo også de 61 spillere, som enten under eller efter VM er blevet skadet. Ingen er vel interesseret i, at spillerne er nedslidte og skadede?

- Det er også derfor, jeg tror, sådan et opråb virker. For de mennesker, der har ansvaret for de store pengestrømme i det her, forstår det jo godt.

- De største sponsorer forstår jo godt, at store begivenheder uden en Karabatic, Hansen og Neagu ikke er det samme, og at det selvfølgelig taber i værdi. Så der er i udgangspunktet en gensidig forståelse i det her. Det, vi mangler, er, at nogen slipper lidt og konstruktivt begynder at sige, at vi kan file lidt her og gøre lidt der, siger generalsekretæren.

Brevet er en del af en ny kampagne, som lanceres under #dontplaytheplayers og som verdens allerbedste håndboldspillere altså står bag.

TV 2 SPORTs håndboldmagasin KONTRA har været i Paris for at tale med en gruppe af verdens bedste spillere om problemet.

Se hele udsendelsen på TV 2 SPORT i aften klokken 19.50 - det er lige mellem aftenens to håndboldkampe.