Håndbold

Slutspillet afgjort i de sidste sekunder - få overblikket over sidste runde

SønderjyskE scorede med få sekunder tilbage af kampen mod TTH Holstebro og skubbede dermed Ribe-Esbjerg ud af slutspillet.

Der var noget på spil i alle kampe i sidste runde i grundspillet, da spillerne i Herre Håndbold Ligaen var i aktion lørdag.

Efter kampene stod det klart, at Aalborg kan kalde sig vinder af grundspillet, imens Ringsted rykker direkte ned.

Midt i tabellen var der lagt op til et stort drama mellem Ribe-Esbjerg og SønderjyskE, hvor sidstnævnte inden sidste spillerunde var ét point efter Ribe-Esbjerg, mens de var bedre i holdenes indbyrdes opgør, mens SønderjyskE var bedst i holdenes to indbyrdes opgør i sæsonen.

Ribe-Esbjerg formåede ikke selv at klare skærene, da de hurtigt kom bagud ude mod GOG og aldrig kom i nærheden af sejren, og dermed lagde de alle kort over i hænderne på SønderjyskE. Længe så det ud til, SønderjyskE ikke formåede at spille kortene rigtigt.

På udebane havde de store problemer med spillet mod et skadesramt TTH Holstebro-mandskab, og i store perioder var TTH Holstebro foran. Mod afslutningen af kampen satte hjemmeholdet dog flere 3. divisionsspillere og U18-spillere ind, og det åbnede for et SønderjyskE-comeback.

Halvandet minut før tid reducerede SønderjyskE til 29-30, og med få sekunder tilbage af kampen lykkedes det også for SønderjyskEs Oliver Nøddes Bo Eggert at udligne til 30-30, hvilket blev kampens resultat. Dermed slutter SønderjyskE med samme pointantal som Ribe-Esbjerg, men sønderjyderne er bedre indbyrdes og tager dermed den ottende og sidste plads i slutspillet.

- Det var en rutsjebanetur. Vi starter kampen godt, men de sidste 40 minutter spiller vi hæsligt, og når vi endelig står godt i forsvaret, så redder vi ikke. Lad os være ærlige, vi får jo en gave ved, at TTH spiller med det mandskab, de gør i dag. Så får vi momentum til sidst, og jeg synes, vi fortjener det over en lang sæson – ikke ud fra kampen i dag. Der er mange, der har undervurderet os, siger Kasper Christensen fra SønderjyskE.

Sådan gik sidste runde i grundspillet

 • Aalborg Håndbold – KIF Kolding 28-25

- Vi er lettede over at få en chance mere for at redde os en plads i ligaen til næste år. Men vi er da ærgerlige og trætte af, at vi skal stå her. Det var der ikke nogen, der havde håbet på inden sæsonen, siger Kasper Irming fra KIF.

 • BSV – Skanderborg Håndbold 29-26
Bjerringbro-Silkeborg vandt lørdag med 29-26 over Skanderborg Håndbold. Video: TV 2 SPORT
 • GOG – Ribe-Esbjerg 32-28

- Jeg er skide ulykkelig. Vi havde håbet og troet på, at det kunne lade sig gøre at komme i slutspillet. Så... Alt er bare negativt lige nu. Vi er kede af det. Det er en katastrofe for os, det er en katastrofe for klubben. Det hjælper ikke noget at sige undskyld, men det har bare ikke været okay, siger cheftræner Lars Walther fra Ribe-Esbjerg

 • Lemvig/Thyborøn – Århus Håndbold 26-31
 • Mors-Thy Håndbold – Nordsjælland Håndbold 29-25

- Vi mangler lidt flere strenge at spille på. De kommer med mere bredde og kan skifte lidt. Men vi laver alt for mange personlige fejl, hvis vi skal lave et godt resultat. Vi mangler rutine i de afgørende situationer, siger cheftræner Ian Marko Fog fra Nordsjælland.

 • Skjern Håndbold – TMS Ringsted 36-31

- Jeg er virkelig stolt af holdet og den måde, vi spillede på. Jeg synes, vi har leveret nogle helt fantastiske ting. Når man tænker på vores spillere og budget, så har vi leveret en utrolig god indsats i en meget stærk liga. Vi er ærgerlige, men nu ved vi, hvad der skal til næste gang, siger cheftræner Christian Dalmose.

 • TTH Holstebro – SønderjyskE 30-30

- Det var virkelig en rutsjebanetur. Vi starter godt, men vi spiller virkelig hæsligt de sidste 40 minutter. Men lad os da være ærlige, vi får en gave ved, at TTH spiller med det mandskab de gør i dag. Men jeg synes, vi fortjener det set over sæsonen, siger Kasper Christensen fra SønderjyskE.

SønderjyskE udligner til 30-30 i de sidste sekunder ude mod TTH Holstebro og sikrer sig en plads i slutspillet på bekostning af Ribe-Esbjerg. Video: TV 2 SPORT

Pulje 1:

 • Aalborg Håndbold - 2 point
 • TTH Holstebro - 1 point
 • Skjern Håndbold - 0 point
 • SønderjyskE - 0 point

Pulje 2

 • GOG - 2 point
 • BSV - 1 point
 • Skanderborg Håndbold - 0 point
 • Århus Håndbold - 0 point

Nedrykningsspil

 • Ribe-Esbjerg - 2 point
 • Mors-Thy - 2 point
 • Nordsjælland - 1 point
 • Lemvig-Thyborøn - 1 point
 • KIF Kolding - 0 point