Håndbold

VM-ændringer i vente: Flere udskiftninger og større trupper

IHF arbejder på, at landsholdene i fremtiden får en større bruttotrup, flere pladser i den endelig trup samt flere udskiftninger.

Der er store ændringer på vej til VM-slutrunderne i fremtiden.

I de nuværende regler lyder det, at der må være 28 spillere i bruttotruppen, 16 spillere i den endelige trup til slutrunden. Derudover har Nikolaj Jacobsen og de andre landstrænere kun tre udskiftninger i løbet af turneringen. Der arbejdes nu på, at begrænsningen vil lyde på 35 spillere i bruttotruppen, 18 spillere i den endelige, samt at udskiftningerne udvides til fem.

Det internationale håndboldforbund, IHF, har nemlig i et stykke tid arbejdet på, at det skal ændres. De er ved at udforme et foreløbigt udkast, som senere skal godkendes.

- Allerede da vi sidste år begyndte at kigge på VM-strukturen, begyndte overvejelserne om, hvad vi ellers skulle gøre for at hjælpe på belastningsproblematikken, siger Per Bertelsen, der er formand for IHF's turneringsudvalg, til TV 2 SPORT.

- Det er noget, vi har arbejdet på længe.

Landstræneren har været imod det

- Jeg synes, det er noget mærkeligt noget, at det skal være så begrænset. Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke har frit valg på alle hylder.

Sådan sagde Nikolaj Jacobsen i januar, da han skulle udvælge de 16 mand, som skulle med til VM-slutrunden i Danmark og Tyskland. Danskeren skulle nemlig udvælge de 16 spillere ud fra en bruttotrup på 28 spillere. Og den trup mente landstræneren slet ikke var stor nok.

Men det er på vej til at blive ændret.

Det skal dog understreges, at der skadet arbejdes på et udkast, som senere endelig skal vedtages.

Nikolaj Jacobsen har tidligere appelleret for, at bruttotruppen skal være ubegrænset, men dette ser Per Bertelsen ikke som en mulighed.

- Vi er nødt til stadig at have bruttotrupper, da IHF skal have mulighed for at tjekke om de spillere, som et land tager med til VM, også er spilleberettiget. Derfor kan vi ikke bare afskaffe truppen, og så udvider vi det forhåbentlig, siger Per Bertelsen.