Håndbold

Dalmose lover 'en langt stærkere trup' trods nedrykning

Selvom Christan Dalmose og TMS Ringsted skal en tur ned i 1. division, så lover han, at holdet bliver stærkere.

Christian Dalmose og resten af TMS Ringsted-mandskabet gik skuffede fra banen, da de tabte med 31-36 i sidste spillerunde i gruppespillet i Herre Håndbold Ligaen lørdag.

Nederlaget betød nemlig, at Ringsted skal en tur ned i 1. division, da de skulle bruge en sejr over Skjern.

Selvom man måske kunne forvente, at truppen nu ville blive ramt af at rykke ned i landets næstbedste række, fortæller cheftræneren, at det faktisk lige er omvendt.

- Det er samme hold i 1. division, men vi bliver lidt stærkere på nogle positioner. Vi udvider vores trup, og det vil sige, at vi bliver stærkere, end vi er nu. Det giver en tro på, at vi skal tilbage igen, sagde Christian Dalmose til TV 2 SPORT efter kampen.

Hvordan kan det lade sig gøre?

- Vi har to spillere, der i lang tid har sagt, at de stopper. Dertil udvider vi vores trup. Vi har bare valgt at gøre den stærkere, og der skal mere til. Vi skal være endnu mere rustet til, at vi kan fylde mere på, når vi kommer op igen.

- Det lyder mærkeligt, men troen har jo været på det. Og klubben har skrevet nogle kontrakter, der har holdt lidt længere, og vi har kunnet det økonomisk. Her til sidst (i sæsonen, red.) har vi så sagt, at ligemeget hvad vil vi hente nogle stærkere spillere. En af dem har vi fået, som folk ikke ved. Efterfølgende kommer der én mere, siger Christian Dalmose.

- Det bliver en lagt stærkere trup, og det er jo sejt, at vi kan gøre truppen stærkere, selvom vi rykker ned. Det er også derfor, at jeg står med et lille smil på læben efter noget, der er faldet på plads. Det kan jeg kun være glad for.

Fået henvendelser om trænerjobs

Christian Dalmose har tidligere været træner i Viborg HK og ungarske Siofok, inden han i 2016 rykkede til RIngsted.

Han fortæller, at han har fået flere tilbud om trænerjobs fra ind- og udland, men at han lige nu vælger at tro på projektet i Ringsted, selvom det også betyder en tur i 1. division.

Har der været nogle overvejelser i forhold til dig, om du skulle fortsætte eller prøve noget andet?

- Ja, det har der. Jeg er meget glad for at være her, som nummer et. Men nummer to er, at jeg får nogle henvendelser indimellem – primært fra udlandet, men enkelte fra Danmark. Men tankerne er lige nu på projektet i Ringsted, der ser rigtig fint ud. Jeg siger et år, og så er vi tilbage igen, og så er vi endnu stærkere.

- Men du har ret. Jeg har selvfølgelig ambitioner om at være i ligaen på højeste niveau, og en dag skal jeg også være landstræner, siger Ringsted-træneren, der påpeger, at det ikke nødvendigvis er i Danmark, han snakker om.