Håndbold

Officielt: Uhrenholt stopper i Lemvig - skifter til TTH

En frikøbsklausul i Claus Uhrenholts kontrakt er blevet udløst, oplyser Lemvig-Thyborøn. TTH Holstebro bekræfter tilgangen af Uhrenholt.

Som TV 2 SPORT kunne erfare lørdag, stopper Claus Uhrenholt som cheftræner i Lemvig-Thyborøn efter indeværende sæson.

Det bekræfter herreligaklubben i en pressemeddelelse mandag, hvori Lemvig-Thyborøn også skriver, at klubben har været nødsaget til at slippe Uhrenholt et år før kontraktudløb, fordi en anden ligaklub har udløst frikøbsklausulen.

- Da vi sidste år fik muligheden for at tilknytte Claus, var denne klausul en betingelse for, at vi kunne lave en toårig aftale med ham, siger Tommy Bomholdt Gay, bestyrelsesformand i Lemvig-Thyborøn, i pressemeddelelsen.

- Vi er meget ærgerlige over at skulle slippe ham og har på alle måder forsøgt at holde på ham. Det lykkedes altså ikke, og som et lille plaster på såret får vi så en økonomisk kompensation.

Ny assistenttræner i TTH

Som TV 2 SPORT også kunne erfare lørdag, og som ligeledes er blevet bekræftet mandag, er den købende klub TTH Holstebro, hvor Claus Uhrenholt de kommende tre sæsoner skal være assistenttræner for Patrick Westerholm.

Uhrenholt har tidligeret været både chef- og assistenttræner i den vestjyske klub.

- Vi har ønsket en træner, som kender klubbens historie og kultur. Det, at vi nu står med Westerholm og Uhrenholt som trænerduo, betyder, at vi får dannet et stærkt og rutineret trænerteam, som supplerer hinanden godt. Det er et trænersetup, der har stor kendskab til ligaen og TTH's kommende ligatrup, siger TTH Holstebro-direktør John Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Da TV 2 SPORT talte med Claus Uhrenholt lørdag, havde han ingen kommentarer til sin fremtid.

- Jeg er træner i Lemvig og skal forsøge at lave et ligahold til næste sæson. Min kontrakt er min egen og ikke offentlig tilgængelig, sagde han.

I pressemeddelelsen fra Lemvig-Thyborøn forklarer Claus Uhrenholt sit stop i klubben med, at han har haft svært ved at få tingene til at hænge sammen familiemæssigt.

- I Lemvig-Thyborøn træner vi eftermiddag og aften, mens jeg nu har fået et tilbud om at træne om formiddagen, hvilket giver mere tid til familien, lyder det fra Uhrenholt.

Assistent forfremmes til cheftræner

Ny mand i cheftrænersædet i Lemvig-Thyborøn bliver den nuværende assistenttræner Anders Thomsen. Stillingen er dog ikke helt uvant for ham, da han tidligere har stået i spidsen for holdet i to sæsoner.

- Nu ser vi frem til et godt samarbejde med Anders. Han er en seriøst, dedikeret og erfaren træner, der kender klubbens værdier, og som vil forsøge at føre Claus' visioner og idéer videre, siger Tommy Bomholdt Gay.

- Vi har stor tillid til Anders, og vi er sikre på, at han er den rette cheftræner for os, når vi nu ikke kunne få Claus.

Efter en 12.-plads i denne sæsons grundspil er Lemvig-Thyborøn nu en del af kvalifikationsspillet. I april og maj skal klubben kæmpe for at undgå nedrykning til håndboldens første division.

TTH Holstebro skal via en fjerdeplads i grundspillet spille med om DM-guldet.