Håndbold

René Toft forlader storklub og skifter til portugisisk håndbold

Landsholdsstregen René Toft Hansen skifter fra næste sæson til den portugisiske klub Benfica.

34-årige René Toft Hansen forlader den ungarske storklub Veszprem efter den igangværende sæson.

Dermed nåede den danske landsholdsstjerne kun en enkelt sæson i klubben, hvor han i store dele af efteråret døjede med en lyskeskade. En skade, han nåede at blive kvit op til VM i januar, hvor det igen gik galt.

Med Renés skadeshistorik ville det under alle omstændigheder blive svært at få en kontrakt med en europæisk topklub

Bent Nyegaard, håndboldekspert

Endnu et riv i lysken sendte René Toft ud af VM-slutrunden, og fire dage senere måtte stregspilleren også konstatere, at resten af sæsonen var væk, da han skulle gennemgå en operation. Nu er han så klar til et nyt kapitel, når han fra næste sæson vender tilbage til banen.

- Jeg er glad for at annoncere, at jeg fra sommer skal spille for S.L. Benfica. Jeg har underskrevet en toårig kontrakt, og min familie og jeg ser virkelig frem til et nyt eventyr.

- Rent professionelt ser jeg frem til at opleve en ny liga, som er i kæmpe stor udvikling. Men først har vi nogle store mål her i Veszprém, skriver René Toft Hansen på sin Instagram.

Benfica er lige nu med i slutspillet i den portugisiske liga, hvor de ligger nummer tre efter Porto og Sporting. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard ser skiftet som et naturligt skridt i en hård og opslidende karriere.

- Portugisisk håndbold er inde i en rigtig god udvikling. Porto og Benfica opbygger økonomier, der gør, at de kan være med fremme. Med Renés skadeshistorik ville det under alle omstændigheder blive svært at få en kontrakt med en europæisk topklub - også alderen taget i betragtning.

Efter håndboldherrernes VM-triumf i januar, hvor René Toft naturligvis var med til at fejre sejren, havde stregspilleren ikke selv gjort sig nogle tanker om fremtiden på landsholdet.

Gennem sine seneste år i europæiske topklubber har han helt naturligt været et omdrejningspunkt i det danske forsvar. Ifølge Bent Nyegaard kan det meget vel ændre sig nu.

- Det hører stadigvæk med, at en fuldt fit René Toft altid vil være en interessant spiller for landsholdet, men med et skifte til portugisisk håndbold, som vel at mærke er i fremgang, så kan det være første signal på, han er på vej ind i en anden fase, som ikke lige omhandler toppen af europæisk håndbold og dermed heller ikke det danske landshold.

Da René Toft blev opereret i slutningen af januar, var meldingen, at det ville tage omkring seks måneder, før han var helt tilbage. For knap to uger siden delte han en video på sin Instagram, hvor han ni uger efter operationen var tilbage på et løbebånd.

- Hvilken fantastisk følelse, skrev Réne Toft til videoen.

Den 34-årige René Toft har tidligere i karrieren også spillet for Viborg, KIF Kolding, AG København og THW Kiel.

TV 2 SPORT har uden held forsøg at få en uddybende kommentar fra René Toft.