Håndbold

Jacobsen mister fordel, når han stopper som klubtræner

Til sommer stopper landstræner Nikolaj Jacobsen med at dobbeltjobbe som klubtræner i Rhein-Neckar Löwen.

Efter sommerferien kan Nikolaj Jacobsen hellige sig jobbet som landstræner fuldt ud. Det er der flere fordele ved, men der er også en enkelt ulempe.

Ved at sige farvel til Bundesliga-holdet Rhein-Neckar Löwen siger Jacobsen også farvel til den særlige fordel, der kan være ved at træne både et klubhold og et landshold.

- Du kan teste nogle ting i løbet af sæsonen, så man ved, at de fungerer. Det er ikke altid, at det fungerer på landsholdet, men der er nogle gode indikationer af det, fortæller Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Landstræneren er i øjeblikket i Montenegro, hvor Danmark spiller den første EM-kvalifikationskamp onsdag aften. Det er godt nok en kamp, de danske verdensmestre forventes at vinde uden problemer, men kvalifikationskampene er alligevel blandt Jacobsens vigtigste opgaver i foråret.

Vil rejse rundt i Europa

I Rhein-Neckar Löwen ser det meget svært ud at vinde mesterskabet, mens Champions League også er et overstået kapitel. Det giver Jacobsen tiltrængt ro.

- Det er selvfølgelig ærgerligt rent sportsligt, men hvis jeg skal være helt ærlig for mit eget vedkommende mentalt, så er jeg faktisk ikke så ærgerlig over ikke at skulle gå under det pres til allersidste spillerunde igen. Jeg kan godt mærke i hovedet, at jeg trænger til en pause.

Tilværelsen som fuldtidslandstræner giver Nikolaj Jacobsen mulighed for at gribe trænergerningen an på en ny måde. I stedet for at afprøve forskellige ting på sit klubhold, har landstræneren tænkt sig at rejse rundt til forskellige storklubber for at ’kigge med over skulderen’.

Derudover har Jacobsen sagt ja til at være assistenttræner for sin datters hold i Gudme.