Håndbold

Niklas Landin runder sjælden milepæl: - Jeg er meget beæret

Onsdag spiller Niklas Landin sin landskamp nummer 200, når han går på banen til EM-kvalifikationskampen mod Montenegro.

Landsholdsanfører Niklas Landin har efterhånden fejret mange jubilæer.

Onsdag sker det igen, når han går på banen til EM-kvalifikationskampen mod Montenegro. Det bliver nemlig målmandens landskamp nummer 200, og den milepæl er noget særligt for den rutinerede keeper.

- Jeg bliver utroligt stolt, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT.

Målvogteren fik landsholdsdebut 28. november 2008, da Ulrik Wilbek sendte ham på banen i en kamp mod Østrig, der i øvrigt endte 39-22.

- Der er ikke mange, der kommer op i klub 200, så det er noget, som personligt betyder ret meget for mig, og som jeg glæder mig over at kunne nå. Jeg er meget beæret over, at jeg når det i min landsholdkarriere.

Kan true rekorden

Niklas Landin bliver blot spiller nummer 14, der runder 200 kampe, og med 581 registrerede landsholdsspillere er der altså tale om en sjælden milepæl. 4 af de 20 spillere er stadig aktive på landsholdet, hvis man tæller Hans Lindberg med, selvom han holder pause i rødt og hvidt her i foråret.

  • Hans Lindberg: 263 landskampe
  • Lasse Svan: 208 landskampe
  • Mikkel Hansen: 201 landskampe
  • Niklas Landin: 199 landskampe

Rekorden sidder den tidligere venstrefløj Lars Christiansen stadig på. Med sine 338 landskampe er han stadig den eneste, der har rundet 300 kampe i nationaldragten.

- Det er jo fantastisk, at vi efterhånden har nogle stykker oppe omkring de der 200 kampe. Vi havde også Mikkel Hansen og Lasse Svan for ikke så lang tid siden, siger landstræner Nikolaj Jacobsen og skuer mod fremtiden.

- Hvis der er en, der skal true Lars Christiansen, så er det Niklas, hvis han kan finde motivationen og ønsker at spille håndbold i rigtig mange år endnu. Det er fantastisk og dejligt, at vi i Danmark har så dygtig en målmand.

Danmarks EM-kvalifikationskamp mod Montenegro spilles onsdag klokken 21. Opgøret vises direkte på TV 2.