Håndbold

Danmark taber med ét mål i montenegrinsk heksekedel

Danmark er ikke længere ubesejret i EM-kvalifikationen, efter at de tabte i Montenegro, hvor tilskuerne lagde et stort pres.

Danmark var presset i store dele af kampen mod Montenegro og måtte til sidst gå skuffede fra banen.

Det danske landshold, som var på banen for første gang siden VM-triumfen i januar, tabte nemlig med 31-32 i en intens montenegrinsk kulisse, hvor der blev brølt og jublet, hver gang hjemmeholdet scorede og lavede en god forsvarsaktion.

Danmark har mulighed for revanche, når modsatte kamp spilles i Royal Arena lørdag, hvor der er helt udsolgt.

Montenegro - Danmark 32-31

  • Pausestilling: 16-17
  • Udvisninger: 5 til Montenegro, 2 til Danmark
  • Danmark var bagud med tre halvvejs i anden halvleg

Danmark topper kvalifikationsgruppen med maksimumpoint foran Ukraine, der har fire point.

Sådan forløb kampen /ritzau

I en rigtig Balkan-atmosfære var danskerne alvorligt på udebane og brændte alt for meget mod et hjemmehold, der fik stor opbakning fra tilskuerne.

Montenegro spillede hårdt og forsvarede sig med alle midler, men det forklarer ikke de mange danske afbrændere.

Målmand Nebosja Simic stod fremragende i det montenegrinske mål og gjorde forskellen i en kamp, hvor hans danske kolleger aldrig fik fat i hjemmeholdets skytter. Allerede fra start var det åbenlyst, at danskerne skulle svede for det, hvis de skulle have noget med hjem.

Hjemmeholdet brugte alle kneb, og de danske fløjspillere Lasse Svan og Magnus Landin risikerede liv og lemmer, når de hoppede over vilde tacklinger på vej ind i feltet.

Mikkel Hansen fik en udvisning, da han ramte en montenegriner i ansigtet. Video: TV 2 SPORT

Det varede en rum tid, før unoderne blev straffet, men efterhånden fik det franske dommerpar bedre styr på begivenhederne.

Det så det danske hold også ud til i slutningen af første halvleg, hvor det var, som om luften gik lidt ud af det opgejlede hjemmehold. En velspillende Anders Zachariassen sørgede i de sidste sekunder for dansk pauseføring på 17-16.

Tiden løb ud

Simic fra bundesligaklubben Melsungen fortsatte det gode spil efter sidebyttet, og publikum blev vækket til live, da Montenegro udnyttede det danske chancespild til at bringe sig på 28-25 med 14 minutter tilbage.

Hver gang, Danmark havde kæmpet sig tilbage, kom en ny periode med misbrugte muligheder og ukoncentreret angrebsspil, og det gav hjemmeholdet færten af en overraskelse. Montenegro førte med tre mål med fem minutter tilbage, men Danmark fik i sidste minut reduceret til 31-32.

Danskerne fik endda mulighed for at redde et point efter en montenegrinsk afbrænder. Men bolden blev ikke sat ordentligt i gang, og så løb tiden ud.

Danmark har fire point efter tre kampe i EM-kvalifikationen, og billetten til EM bør trods nederlaget ikke komme i fare.

De to hold mødes igen på lørdag i en udsolgt Royal Arena i København.