Håndbold

Lauge bruger 'mærkelig' kamppause på at blive sin skade kvit

Rasmus Lauge var storspillende under VM i januar. Fabian Bimmer / Ritzau Scanpix

Rasmus Lauge regner med at blive helt klar til at hjælpe sit hold i jagten på både liga- og Champions League-titlen i resten af sæsonen.

Rasmus Lauge må se til hjemme fra Flensborg, når det danske herrelandshold onsdag aften går på banen mod Montenegro i EM-kvalifikationen.

I sidste uge meldte Lauge fra til landsholdet med en skade i albuen, men heldigvis for Flensburg-Handewitt-stjernen er det ikke en skade, der kommer til at spolere den afgørende del af sæsonen.

- Så alvorligt skulle det ikke være. Vi regner med, at det med den her pause kan gå lidt i sig selv igen - når nu jeg endelig har pause. Det er en skade på ledbåndet i albuen, så vi håber, det kan komme til at hele, fortæller Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

Med afbuddet til landsholdet har playmakeren en - særligt for en topklub i Bundesligaen - sjældent lang pause på 2,5 uge mellem kampene, og det store hul i kalenderen kan lige præcis være det, der skal til.

- Vi håber på, at jeg med de her uger kan komme helt ovenpå igen. På en eller anden mærkelig måde er der nu mere end to uger mellem kampene. Det er i bedring allerede, men jeg håber på, at vi inden for den næste uge har lidt mere at gøre godt med, siger han.

Skal besejre sin kommende klub

Med ni kampe tilbage i Bundesligaen fører Flensburg-Handewitt med to point ned til Kiel, mens den nordtyske storklub sidst på måneden tager hul på Champions League-kvartfinalerne mod Lauges kommende klub, Veszprém.

Dermed har Rasmus Lauge muligheden for at slutte sin sidste sæson i det tyske af med at vinde to af de største klubtitler, man som håndboldspiller kan komme i nærheden af.

- Det vil selvfølgelig være en drøm. Det er noget, vi alle sammen håber på, men der er lang vej.

- Vi vil først og fremmest se, om vi ikke kan nå Final4 (i Champions League, red.), og så må vi se, om vi kan holde skuden ved lige i Bundesligaen og komme i gang med en sejr på torsdag - og så prøve at få hentet nogle point på udebane. Det vil være helt essentielt for at kunne løfte pokalen til sidst, mener den 27-årige dansker.

Og selvom det er kommende holdkammerater, der står i vejen for europæisk triumf, er det ikke et tema hos Lauge selv.

- Det tænker jeg egentlig ikke så meget over. Det er en klub som alle andre, der står i vejen for, at vi kan nå de mål, vi gerne vil. Så vi må se, om vi ikke kan drille en storklub på Veszprem.

Rasmus Lauge har spillet i Flensburg-Handewitt siden 2015, og han har skrevet en '2+1'-årig kontrakt med ungarske Veszprém.