Håndbold

- Vi kommer til at mangle Rasmus Lauge, siger landstræneren

Danmarks EM-kvalifikationskampe mod Montenegro bliver uden Rasmus Lauge, og det giver landstræneren nogle mindre hovedbrud.

Du kan se Danmarks kamp mod Montenegro på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag med optakt fra klokken 20.50.

For lidt over en uge siden meddelte Rasmus Lauge, at han ikke blev klar, når Danmark i den kommende uge skal møde Montenegro i to EM-kvalifikationskampe.

Det har givet landstræner Nikolaj Jacobsen lidt problemer, da landsholdet dermed er uden en spiller, der bærer en stort ansvar på holdet.

- Vi kommer til at mangle Rasmus Lauge. Han er en meget central spiller for os – både defensivt og offensivt. Han kommer til at kunne mærkes, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Det vigtige for mig er, at vi forhåbentlig får fire point. Vi har ikke meget tid til at forberede os, og vi har fået spillere hjem, der har spillet to kampe lørdag og søndag i Final4 i Hamborg. For os gælder det om at komme ind i rytmen og så få to point.

Der kommer vi til at være lidt mindre effektive

Nikolaj Jacobsen om landstræner

Lauge var en kæmpe drivkraft

Kvalifikationskampen onsdag mod Montenegro er Danmarks første, siden VM-guldet blev sikret efter en finalesejr over Norge i januar.

Her bar Rasmus Lauge en stor del af læsset, og det betyder, at landstræneren er nødt til at tænke anderledes - både i forsvaret og angrebet.

- Det betyder defensivt, at vi ikke har Rasmus til at dække den ene backposition. Det betyder, at Mads (Mensah Larsen, red.) og Magnus Landin nok kommer til at dække mest på backpositionen, og så har vi Anders Zachariassen, der også kan hjælpe til.

- Vi kommer også til at mangle Rasmus i kontrafasen, hvor han var en kæmpe drivkraft. Der kommer vi til at være lidt mindre effektive. Men offensivt betyder han jo også rigtig meget, siger Nikolaj Jacobsen.

Damgaard kommer tilbage

Henrik Møllgaard er enig med sin landstræner og fortæller, at de lige skal op i niveau igen efter succesen ved VM. Det gør det samtidig ikke nemmere, at Lauge så mangler.

- Vi har selv sat barren højt i forhold til, hvad vi kan, og selvfølgelig bliver det svært at ramme niveau efter halvanden træning. Og det bliver også uden Lauge, som tegner en stor del af angrebsspillet. Men det betyder ikke, at vi ikke tager til Montenegro for at vinde, siger Henrik Møllgaard.

Som erstatning har landstræneren hentet Magdeburg-spilleren Michael Damgaard ind. Dermed gør den 29-årige bagspiller comeback på landsholdet, som han senest var en del af ved EM i Frankrig i januar sidste år.

- Michael Damgaard har været rigtig godt spillende, og det håber jeg, at han kan fortsætte med her på det danske landshold, siger landstræneren.

Danmark spiller to kampe mod Montenegro. Først i den 10. april i den montenegrinske hovedstad, Podgorica, og tre dage senere i København. Begge kampe kan ses på TV 2.