Håndbold

Nyegaards karakterbog: Ni spillere var under middel - og en dumpede med et brag

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer efter Danmarks EM-kvalifikationskamp mod Montenegro.

Det danske herrelandshold tabte 31-32 til Montenegro på udebane i kvalifikationen til EM i 2020.

Det udløser flere karakterer under middel for de danske landsholdsspillere, hvor kun få af dem lyser op.

- Danmark blev fightet af banen. Det var et montenegrinsk hold, der spillede med sådan en intensitet og sådan et temperament, og det fandt Danmark ikke løsningen på. De var virkelig vilde, og det kunne Danmark ikke modstå, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Danmark var foran med 17-16 ved pausen, men særligt målmandspræstationerne for de to nationer gjorde forskellen.

- Danmark tabte alle dueller, og det betød selvfølgelig også, at det blev svært at stå på mål hos Danmark, og det lykkedes heller ikke for hverken Niklas Landin eller Jannick Green.

- Danmark skabte et hav af chancer og scorede 31 mål, men Nebojsa Simic (Montenegros målmand, red.) var outstanding. Og så var det en dansk defensiv, der ikke var parat til at modstå trykket fra de montenegrinske spillere, der ville ofre livet for springe ind og få bolden i mål, siger Bent Nyegaard.

Karaktererny

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin: 1

Vi er langt inde i kampen, før der er tre redninger i det danske mål. Det bliver selvfølgelig endnu mere mærkbart, fordi Simic står så godt. Det er højst usædvanligt, at Niklas Landin ikke har bare en, to eller tre store redninger på frie chancer. De var der ikke. Han var der ikke.

Jannick Green: 0

Han har nul redninger på otte skud. Det er nul. Der var ingenting. Ingen redninger. Jeg vil sige til målmændenes forsvar, så fik de ikke så meget hjælp fra forsvaret, men der er opgaven så alligevel indimellem at få arme eller ben på et eller andet. Det lykkedes ikke i dag for Jannick Green.

Henrik Toft: 2

Han scorede to mål på tre forsøg og fik en periode forsvarsmæssigt uden at det lykkedes. Han fik en periode i anden halvleg, hvor han var med i 6-0-forsvaret, men heller ikke han, selv om han har god fysik, kunne modstå presset.

Anders Zachariassen: 4

Han scorede seks mål på seks forsøg. Han får et 6-tal for angrebsspillet, men defensivt holdt det ikke. Han havde det svært sammen med Henrik Møllgaard. De kunne ikke stå imod, og de fandt aldrig rytmen. Det blev lidt bedre i 5-1-forsvaret, men i de perioder med 6-0-forsvaret tabte de simpelthen for meget. De fik aldrig højde på – det blev for defensivt og for fladt - og så kom der nogle montenegrinere med så meget energi, som de aldrig fik stoppet.

Simon Hald: UB

Magnus Landin: 2

Han var uskarp på fløjen og havde problemer med Simic. Han scorede to mål på fem forsøg, og det er en dårlig dag for Magnus Landin, i hvert fald, når man tænker på hans VM. Han havde momenter i 5-1-forsvaret, hvor han gjorde det godt og fik sat noget tryk på, og han fik også stjålet et par bolde. Det samlede indtryk af ham var dog ikke godt.

Emil Jakobsen: UB

Lasse Svan: 5 - Kampens spiller

Lasse Svan scorede syv mål på 10 forsøg. Det er 70 procent. Mangler der så ikke lidt? Jo. Men det skal siges, at han fik en ualmindelig hård behandling, og på i hvert fald et par af de brændte chancer burde han have haft straffekast. Det fik han bare ikke, men han leverede stadigvæk en god indsats. Og på trods af, at de gik hårdt til ham, så viste han et umådeligt stort mod. Han var sammen med Anders Zachariassen den eneste, der havde nogenlunde styr på Simic i Montenegros mål.

Johan Hansen: UB

Mikkel Hansen: 2

Han scorede otte mål. Fem ud af seks på straffekast, men han var uskarp på sine skud, hvor det blev til tre mål på syv forsøg. Og så taler det heller ikke i Mikkel Hansens favør, at da der blev skubbet godt til ham, så havde han lige en sekvens, hvor han slog ud efter en modstander. Milos Vujovic spillede stort skuespil, så ingen respekt for ham, men det kunne have været takseret til et rødt kort, og det går bare ikke at slå ud efter en modstander.

Henrik Møllgaard: 2

Han er forsvarets store dirigent, og det kom han aldrig overens med i dag. Det var en rigtig dårlig dansk start, hvor Montenegro kom foran 9-6, og hvor Danmark ikke kom i vejen for noget som helst. Der var hverken tacklinger eller højde i det danske forsvar, der var alt for passivt. I en periode fandt Møllgaard rytmen i 5-1-forsvaret, men han fik aldrig styr på forsvaret i kampen som helhed. Det var især inde i midtersektionen, at montenegrinerne angreb inde omkring Møllgaard og Zachariassen, og den duo, der fungerede så godt til VM, fungerede i det store hele bare ikke mod Montenegro.

Jacob Holm: UB

Michael Damgaard: 2

Det var Michael Damgaards vej tilbage på landsholdet, og hvor gjorde han mange ting rigtigt. Han scorede to mål, og så ramte han stolpen. Han havde fart og let ved at komme til chancer og skabte meget til sig selv og kammeraterne, men han havde også svært ved at drage fordel af det.

Mads Mensah: 2

Det var en mærkelig Mads Mensah-kamp. Indimellem var der rigtig gode ting. Som højre back i forsvaret i hele kampen var han også indimellem ved at få styr på det, men der var for mange fejl fra ham. Både fejlafleveringer og tekniske fejl, hvor han lavede mas. Han var ikke den styringsmekanisme, som han ellers ofte har været på landsholdet. Det lykkedes ikke for ham mod Montenegro.

Morten Olsen: 3

Han startede kampen og er en type, der er dygtig i 7-mod-6-spillet. Han fik lavet rigtig mange gode ting, og han startede med at få scoret det første mål. Han var dygtig til at være en del af spillet, men han fik ikke sat sig igennem. Jeg kunne godt have tænkt mig, at han havde skudt noget mere, fordi han har det gode skud, men han nøjedes med at fordele spillet, og det gjorde han egentlig udmærket.

Nikolaj Øris: 2

Han nåede aldrig at sætte sit aftryk på kampen. Han havde en enkelt afslutning, hvor Simic havde en stor redning, og ellers var der intet ekstraordinært fra ham.

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 3

Nikolaj fik prøvet rigtig mange ting af, hvor han fik skiftet forsvarsformationer og spillede 7-mod-6. Danmark scorede 31 mål, og jeg vil tro, at de have chancer til 45. Der var rigtig mange ting i det danske angrebsspil, der fungerede rigtig fint, men Nikolaj Jacobsen fik ikke styr på defensiven omkring Niklas Landin. I perioder gik det godt med 5-1-forsvaret, men så faldt det også lidt fra hinanden. 6-0-forsvaret kunne simpelthen ikke holde mod den energi, som Montenegro kom med. Jeg synes, at landstræneren fandt mange løsninger, men til syvende og sidst fandt han ikke nok.