Håndbold

Spillere forklarer nederlag med dårlige træninger

De danske træninger op til kampen mod Montenegro var ikke på det ønskede niveau, siger flere af spillerne. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Danmarks nederlag til Montenegro i EM-kvalifikationen kom på bagkant af et par træninger uden den fornødne koncentration, siger flere spillere.

Onsdag aften spillede Danmarks herrelandshold deres første kamp siden VM-triumfen på hjemmebane i januar. Men det blev langt fra en mindeværdig aften for holdet, der tabte 31-32 til et oplagt hjemmehold fra Montenegro.

Inden kampen havde landsholdet haft to træninger sammen, og ifølge flere af spillerne var niveauet til de træninger ikke højt nok.

- Kampen i dag lignede desværre de træninger, vi har haft i løbet af ugen, hvor vi har haft svært ved at finde koncentrationen, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

- Vi håbede, at det ville komme, når der var kamp, men vi blev ramt af et tændt hold, som gjorde os usikre, siger han.

Nikolaj Øris bemærkede også det manglende niveau til ugens træninger.

- Mandag trænede vi i Danmark i en hal, hvor der også var mange unge mennesker, som gav en del uro. Og tirsdag var der rejsedag, hvor træningen sjældent er på sit højeste, siger han.

De danske spillere er i gang med den afgørende del af sæsonen på klubplan, og det virkede til at påvirke landsholdet mod Montenegro.

Burde italesættes

Men Danmarks indsats onsdag aften skuffer alligevel TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson.

- Der kunne godt have været snakket hårdere til spillerne. Det er ærgerligt, at de godt har vidst, at niveauet til træningerne har været dårligt, og det skal jo italesættes, siger han.

Lørdag får Danmark så mulighed for revanche, når Montenegro kommer til København til endnu en kamp i EM-kvalifikationspuljen. En pulje, som Danmark trods nederlaget onsdag stadig fører.

Nederlaget til Montenegro gør motivationen større, mener Nikolaj Øris.

- Det bliver lettere, når vi har tabt til dem. Vi vil gerne ud og bevise, at vi er det bedre hold, siger han.

Du kan se Danmarks kamp mod Montenegro på lørdag fra klokken 20.00 på TV 2.