Håndbold

- Det har egentlig bare været en rigtig lortetur, siger Møllgaard

Henrik Møllgaard og resten af landsholdet har haft en helt forfærdelig tur til Montenegro. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det danske herrelandshold er frustreret over en ekstra rejsedag hjem fra Montenegro. Men det får ikke betydning for lørdagens kamp, forsikrer holdet.

Henrik Møllgaard og resten af håndboldherrerne har hverken været flyvende på banen eller udenfor banen på deres tur til Montenegro.

- Det har egentlig bare været en rigtig lortetur, siger han og bliver bakket op af landstræneren.

- Det irriterer mig grænseløst. Jeg tror ikke, det kunne være gået meget værre for os, specielt i går, lyder det kontant fra landstræner Nikolaj Jacobsen.

Årsagen til frustrationen er, at det danske herrelandshold missede flyet til Danmark, efter de havde tabt 32-31 til Montenegro.

Derfor måtte de blive en ekstra nat i Wien, hvor de mellemlandede.

- Vi starter med at have kørt 500 meter, og så kører buschaufføren op i en anden bil. Så holder vi der en halv time. Og så kommer vi ellers fint afsted, og så ramler det derfra. Vi forsøger at sende en af vores hurtigste mænd afsted op til gaten, og Lasse (red., Lasse Svan) er der også ti minutter før, men alt er bare lukket ned.

- Vi er også virkelig pressede i dag på at komme med. Det er kun, fordi vi får mast to mand igennem en lang kø. I første omgang vil flyet ikke vente på os, men det venter så på os til sidst, forklarer landstræneren.

Den ekstra rejsedag betød også, at holdet missede en styrketræning og måtte udsætte håndboldtræningen.

- Vi kan ikke gøre andet end at tage det i stiv arm. Vi ville jo gerne have været hjemme i går, så vi kunne få rejsen ud af benene og så have haft en træning i dag med endnu mere knald på, siger Henrik Møllgaard.

Bør ikke få betydning for kampen

Lørdag møder Danmark igen Montenegro, efter det tidligere på ugen blev til et overraskende dansk nederlag på 32-31.

Selvom landsholdet ærgrer sig over rejseproblemerne, mener de ikke, at det kommer til at få indflydelse på opgøret.

- Det har da været lidt op ad bakke, og det var ikke det, vi kunne tænke os i forhold til at restituere. Men jeg tror ikke, det er der, vi skal søge vores grunde. Jeg synes, vi manglede lidt på kampgejst dernede. Det skal vi finde, og det har ikke noget at gøre med rejsetiden, siger Mads Mensah, som bliver bakket op af landstræner Nikolaj Jacobsen:

- Det er klart, vi gerne ville have kunnet forberede os lidt mere og kunne træne længere, men sådan er det.

- I stedet må vi få det bedste ud af situationen, og i morgen har vi en hel dag, hvor vi kan se noget video og forberede os, og så er der tid nok til at få hvilet. Så jeg er sikker på, at spillerne nok skal være klar i morgen.

Lørdag skal det danske landshold igen i aktion, og det er første gang, de spiller på hjemmebane efter VM-triumfen. Du kan se kampen direkte på TV 2 fra klokken 20.00.