Frankrig besejret af miniput: - Vi er ikke længere 'eksperterne'

16x9
Didier Dinart røg ud i semifinalen til Danmark ved VM. Foto: Annegret Hilse / Ritzau Scanpix

Portugals håndboldherrer leverede en sensation, da de slog Frankrig torsdag aften. Ifølge den franske landstræner har holdet mistet sit kendetegn.

Få havde nok forudset, at Portugals håndboldlandshold ville være i stand til at besejre Frankrigs ditto. Men det var netop, hvad de formåede at gøre torsdag aften i landenes EM-kvalifikationskamp.

Foran 3.000 tilskuere på hjemmebanen i Guimaraes vandt det portugisiske landshold med 33-27.

- Vi skal genfinde karakteren, lysten og det høje niveau, for det er der, det starter. Vi er ikke længere ’eksperterne’, siger Frankrigs landstræner Didier Dinart ifølge tv5monde.com med hentydning til det franske landsholds kælenavn som ’eksperterne’.

Portugal lod aldrig franskmændene være i front i kampen og førte på flere tidspunkter med otte mål.

Frankrig stillede med flere af de spillere, der også var med til VM-slutrunden i Danmark i januar, og derfor må resultatet siges at være særdeles overraskende.

- Vi var slet ikke til stede i hele kampen. Med vores erfaring skal vi have et mere køligt hoved, sagde Kentin Mahé efter kampen.

Resultatet betyder, at Portugal nu rykker forbi Frankrig og dermed fører EM-kvalifikationsgruppen foran Frankrig. Det er de to bedste i puljen, der går videre i kvalifikationen.

Frankrigs herrelandshold er inde i en uvant periode i øjeblikket.

Holdet, der i mange år har været vant til medaljer af fineste karat, er ikke længere forsvarende mester i hverken OL, VM eller EM.

Senest blev det til en bronzemedalje ved VM i januar, efter Danmark slog franskmændene i semifinalen.