Håndbold

Danmark savner VM-indstilling: - Vi skal kunne forvente mere af os selv

Henrik Møllgaard har spillet 146 landskampe for Danmark og har scoret 168 mål. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Indstillingen skal forbedres på det danske herrelandshold, mener Henrik Møllgaard og peger på VM i januar som en forbilledlig turnering.

Et slagent dansk landshold måtte onsdag inkassere et overraskende nederlag til Montenegro i EM-kvalifikationen på 32-31.

Efter kampen er det ikke blot nederlaget, den danske lejr ærgrer sig over. I hvert fald ikke Henrik Møllgaard, som er klar i spyttet, da snakken falder på, om danskerne i denne uge har leveret det, de skulle over for hinanden:

- Nej, det synes jeg ikke, vi har - og det finder man tit først ud af bagefter. Hvis vi ser tilbage, tror jeg godt, vi kunne se, at der var nogle ting, specielt mandag og tirsdag, vi gerne ville have gjort anderledes, forklarer den danske forsvarskrumtap.

Efter at være gået ubesejret igennem VM og 2019 satte Montenegro en stopper for den danske sejrsstime, da Danmark for første gang nogensinde tabte til østeuropæerne.

Selvom landstræner Nikolaj Jacobsen mener, at danskerne stillede høje nok krav til hinanden i kampen, er der da også ting, han gerne ville ændre.

- Onsdag synes jeg ikke, vi var dygtige nok til at holde fast i hinanden.

- Jeg har ikke en fornemmelse af, at spillerne ikke ville eller noget, men vi falder lidt ud og bliver måske lidt påvirkede af trykket, som også var ekstremt stort, siger landstræneren.

Derfor har danskerne talt om, hvordan de kan udnytte tiden sammen, så de kan leve op til hinandens krav.

- Når vi står onsdag og ikke leverer bedre end det, vi gør, så kigger vi også lige hinanden i øjnene og siger: ”Hvad er det egentlig lige, vi har brugt tiden på?”. Det var jo ikke det, vi forventede af hinanden, da vi var her i januar, forklarer Henrik Møllgaard.

- Vi skal kunne forvente mere af os selv, og det har vi også haft en fin snak om

Skal gøre som i januar

På trods af nederlaget fører Danmark fortsat sin EM-kvalifikationsgruppe med fire point efter tre kampe. Lørdag aften skal de danske herrer så i kamp igen, når de jagter revanche imod Montenegro.

Og her skal landsholdet forvente mere af hinanden, påpeger Møllgaard.

- I januar sad den der hele vejen rundt. Det var også det, vi var ekstra opløftede over; at vi egentlig bare havde en måned, hvor alt gik op i en højere enhed.

- Men det er heller ikke noget, man bare får foræret, og vi ved også godt, at de andre kommer til at jagte os ekstra meget det næste stykke tid, hvor vi er nykårede verdensmestre, forklarer han.

Du kan se, om danskerne besejrer Montenegro i andet forsøg i denne uge. Det er i aften fra klokken 20.00 på TV 2.