Håndbold

'Sindssygt glad' Mensah har problemer på banen: - Jeg er ikke på mit bedste

Mads Mensah blev i marts far til datteren Asta.  Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Mads Mensah har den seneste tid oplevet sportslige udfordringer, mens der på hjemmefronten har været en stor succesoplevelse.

For under en måned siden blev Mads Mensah far til datteren Asta.

Landsholdsspilleren var i januar med til at vinde VM-guld til Danmark, og med familieforøgelsen i marts kan man roligt konkludere, at han har fået en noget nær perfekt start på 2019.

Men årets gode begyndelse er den seneste tid blevet forstyrret af sportslige panderynker hos Mads Mensah.

- Jeg synes ikke, jeg er på mit bedste lige pt. Men det kommer altid tilbage på et tidspunkt, så det håber jeg kommer i morgen (lørdag, red.), og ellers så satser jeg på, det nok skal komme igen, siger den 27-årige Rhein-Neckar Löwen-spiller til TV 2 SPORT.

- Man kan desværre ikke spille på sit bedste hele tiden, og man har nogle dyk en gang imellem. Det gælder også mig, men så må man jo kæmpe lidt med tingene, og så plejer det også at komme tilbage.

Har titlen som far haft nogen indvirkning på dit håndboldspil?

- Det ved jeg ikke, om det har. Men jeg er i hvert fald sindssygt glad for det, og det er gået godt, siger Mads Mensah og fortsætter:

- Jeg glæder mig også til at komme hjem til hende og fruen igen, så på den måde har det givet en masse positivt uden for banen, men jeg kan ikke sige, det har kørt som en drøm inde på banen. Men de to ting skulle også gerne være adskilt.

Overraskende nederlag skal revancheres

Mads Mensah og de danske VM-guldvindere måtte i onsdags indkassere et overraskende nederlag i EM-kvalifikationen, da de på udebane tabte 31-32 mod Montenegro.

Lørdag aften skal nederlaget skylles væk, når Montenegro igen er modstanderen - denne gang i Royal Arena i København, hvor triumfen i januar blev grundlagt med en sejr over Chile i den første kamp, inden de landsholdet rykkede videre til Boxen i Herning.

- Jeg håber, at det, at vi er tilbage i hallen her med gode minder, kan hjælpe os med at finde de sidste procenter. Men det er klart, når man lige har tabt til et hold, så vil man selvfølgelig gerne ud og vise, at det var en fejl, og at vi kan spille bedre, end vi gjorde dernede, siger Mads Mensah.

Landstræner Nikolaj Jacobsen håber også at se et helt ændret dansk landshold.

- Vi vil gå ind til en - forhåbentlig - helt fyldt hal med god stemning for at lægge Montenegro under pres, som de var rigtig gode til at gøre mod os, og som gjorde os usikre, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

I onsdagens kamp var det i særdeleshed det danske forsvar, der fik en hård medfart, da nederlaget efterfølgende skulle evalueres.

- Specielt i 6:0-forsvaret var vi ikke tilfredse med, hvordan vi fik bevæget os, og hvordan vi fik tacklet. Vi ville gerne have spillet lidt hårdere, end hvad vi gjorde, siger landstræneren.

- Det har egentlig bare været en rigtig lortetur, siger Møllgaard

- Det er klart, at samarbejdet mellem forsvar og keeper var på et niveau, hvor man gør det meget svært for sig selv at vinde kampe. Det skal vi helt sikkert have justeret - ikke kun én tak, men en to-tre stykker opad, siger Mads Mensah.

Danmark er før lørdagens kamp i København på førstepladsen i kvalifikationsgruppen, hvor de er á point med Ukraine og ét point foran Montenegro på tredjepladsen.