Håndbold

Nordsjælland-træner til hemmelig jobsamtale i Ribe-Esbjerg

Ian Marko Fog har haft samtale med Ribe-Esbjerg. Lars Walther forventer stadig, at han er træner i klubben i næste sæson.

Der er markante ændringer på vej i håndboldklubben Ribe-Esbjerg efter en skuffende sæson, hvor klubben ikke nåede slutspillet i herreligaen.

Profiler som Lukas Karlson, Nikolaj Enderleit og Rasmus Boysen har allerede meddelt deres afgang til sommer, og meget tyder på, at der ikke kun er inde på banen, at der kommer ændringer hos de ambitiøse vestjyder.

I hvert fald har Ribe-Esbjerg ifølge TV 2 SPORTs oplysninger for nylig haft den nuværende Nordsjælland-træner Ian Marko Fog til jobsamtale.

46-årige Ian Marko Fog stopper i Nordsjælland Håndbold til sommer efter seks år i klubben og er lige nu uden job fra næste sæson.

Den tidligere stregspiller med 130 landskampe for Danmark overraskede i sidste sæson alle eksperter ved at føre Nordsjælland til slutspillet, men stopper til sommer, fordi han gerne vil prøve noget andet.

- Det er altid smigrende, når ens navn bliver nævnt, men jeg har ingen kommentarer til, hvem jeg har talt eller ikke talt med. Jeg kan kun sige, at jeg har fået flere forespørgsler, og det er jeg både glad for og positivt overrasket over. Men jeg ved endnu ikke, hvad jeg skal lave efter denne sæson, siger Ian Marko Fog til TV 2 SPORT.

Walther har fået at vide, at han skal fortsætte

Lars Walther blev op til denne sæson udpeget som ny cheftræner i Ribe-Esbjerg, men blot to sejre i sæsonens første ni kampe fik i oktober klubben til at tilføje den tidligere Mors-Thy-træner Jan Paulsen til trænerteamet.

Siden har Walther og Paulsen delt ansvaret i Ribe-Esbjerg, men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger stopper Jan Paulsen med al sandsynlighed i klubben til sommer, når hans nuværende kontrakt udløber.

Lars Walther har derimod stadig to år tilbage af sin kontrakt og forventer - trods Ribe-Esbjergs forårsflirt med Fog - også at være i klubben efter sommerpausen.

- Jeg fik at vide i sidste uge, at jeg skal fortsætte i næste sæson, så det er det eneste, jeg forholder mig til. Vi er i gang med at se på, hvordan vi lukker de huller, der er i truppen til næste sæson, siger Lars Walther til TV 2 SPORT og afviser at svare på, om han kender til klubbens dialog med Ian Marko Fog.

Ingen i Ribe-Esbjergs ledelse er vendt tilbage på TV 2 SPORT's henvendelser.

Selv om Ian Marko Fog er i spil i Ribe-Esbjerg, er det ifølge TV 2 SPORT's oplysninger ikke sikkert, at han også ender i den vestjyske klub. Nordsjælland-træneren har flere gange tidligere udtrykt, at han er geografisk bundet til hovedstadsområdet, fordi han har to børn i teenagealderen. Spørgsmålet er, om det kan kombineres med ugentlige træninger 300 kilometer mod vest?

Både Ian Marko Fogs Nordsjælland og Ribe-Esbjerg er de kommende uger med i nedrykningsspillet i herreligaen, hvor de to klubber - sammen med Mors-Thy, KIF Kolding og Lemvig-Thyborøn - skal kæmpe om at undgå at møde et hold fra 1. division i playoff-kampe om at blive i herreligaen.

Nedrykningsspillet begynder på onsdag, hvor Nordsjælland gæster KIF Kolding, mens Lemvig-Thyborøn tager imod Mors-Thy.