Håndbold

Nyegaards karakterbog: Havde Mikkel Hansen besluttet sig for at sætte rekord?

Mikkel Hansen leverede assist på assist. TV 2 SPORT/Ritzau Scanpix

Der er høje karakterer til de danske landsholdsspillere, der rejste sig oven på skuffelse i Montenegro onsdag.

Danmark led onsdag det første nederlag i en landskamp af betydning siden januar 2018, da Montenegro på hjemmebane vandt med 32-31.

Revanchen skulle de danske spillere blot vente tre dage på. Hjemme i Royal Arena vandt Danmark med 37-26 og tilbageerobrede førstepladsen i EM-kvalifikationens gruppe 8, som Ukraine tidligere på dagen havde til låns.

- Alt foregik med omvendt fortegn i dag. Energien, der ikke var der i onsdags, var der i dag. Koncentrationen var der også, og sådan kunne jeg blive ved, siger håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Konklusionen må være, at Danmark energimæssigt var cirka 170 procent over i forhold til den anden dag. De tvang Montenegro til at vise sig som almindelige mennesker. Støtten til Niklas Landin var der fra forsvaret, så han kunne udvise sin kunst.

- Det var vigtigt, at Danmark holdt fast i koncentrationen til sidst, selvom kampen var afgjort. Når du kan vinde med 8, så vinder du med 8. Og med 12, hvis du kan vinde med 12. Men du vinder ikke med 7, hvis du kan vinde med 11. Det viste holdet i dag.

Med sejren tog Danmark et stort skridt mod en billet til EM i 2020.

Karaktererny

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

​Niklas Landin 6

Han star med en redningsprocent på 42. 16 redninger. Han er tilbage med den suverænitet, som overraskende var forsvundet i Montenegro, hvor han heller ikke fik megen hjælp af forsvaret. Han stod en super, super kamp.

Jannick Green UB

Han spiller kun seks minutter, men kom på banen til sidst og lavede tre redninger på syv skud.

Magnus Landin 4

Tre mål på fire forsøg. Han var lidt tøvende i forsvaret til at starte med, men som kampen skred frem, blev han bedre – også fordi han blev mere aggressiv og turde tage de højere positioner i forsvaret.

Emil Jakobsen UB

Han scorede sit første mål på landsholdet i det korte indhop til sidst. Vi kommer til at høre mere om ham i fremtiden.

Anders Zachariassen 6 (kampens spiller)

Otte mål på otte forsøg. Og så var han en central forsvarsspiller. Langt mere aggressiv og langt bedre samarbejde med Møllgaard. De fastholdt koncentrationen og aggressiviteten. Han spillede et par store kampe til VM, men den her var også stor. Otte på otte taler sit helt eget sprog.

Lasse Svan Hansen 5

Otte mål på ti forsøg. Han spiller en helt suveræn kamp. Kom godt fra start og spiller en stor kamp. Det var lidt det samme, han gjorde i Montenegro. Man må bare lette på hatten for den aldrende mand. Han har vel stort set aldrig været bedre, end han er nu.

Henrik Møllgaard 5

Det var glædeligt at se Møllgaard være frontfigur på noget, der fungerede. Der var langt mere aggressivitet og koncentration end forleden. Få gange var der uorden i det danske forsvar. Det var et ”velkommen tilbage” til det rigtige Møllgaard-niveau.

Mads Mensah Larsen 3

Han slider med spillet. Scorer to mål på fem forsøg. Ind imellem lidt unødvendige afslutninger. På et tidspunkt i første haleleg, hvor det hele kører, sløser han med en for hurtig afslutning og en stor afbrænder på frit skud. Det er ikke Mensah, som vi kender ham. Men han løftede sit forsvarsspil og stod fast i fireblokken med Zachariassen, Møllgaard og Landin stort set hele kampen. Han var langt bedre til at støtte op om midtersektionen og vandt sine dueller.

Henrik Toft Hansen UB

Ikke nok tid på banen. Et mål på et forsøg. Der var stort set ingen udskiftninger i midterblokken i forsvaret.

Mikkel Hansen 6

Jeg ved ikke, om han havde besluttet sig for at sætte rekord i assistspillet. Han var med i ufatteligt mange ting. Det er det, han kan. Han har den der radar og skimmer banen hurtigere end - måske - nogen anden. Det var ikke så svære afleveringer, men de ligger så præcist og med den rettet hastighed. Det er lige meget, om der er ti spillere foran ham. Når han først har tændt laserlampen, er der ingen, der er bedre til at finde sine medspillere end ham.

Morten Olsen 3

Nul mål på et forsøg. Han kørte sektionen med Mensah og Hansen og var med til at få skabt gode overgange. Han og Mikkel spillede rigtig godt i starten, men jeg mangler lidt ekstra og lidt tempo fra Olsen.

Johan Hansen UB

Scorer et mål på to forsøg, men spillede ikke ret mange minutter.

Michael Damgaard UB

Ikke nok tid på banen, men lavede en fin assist i kampens afslutning.

Nikolaj Øris Nielsen UB

Slet ikke på banen

Jacob Holm 5

Hvis nogen har udnyttet spilletiden til det optimale, er det ham. Fem mål på fem forsøg. Han lavede én teknisk fejl, hvor han smed bolden ud over sidelinjen. Men hans acceleration, speed og hurtige skudafvikling er en fornøjelse at se på. Ind imellem får du chancen for at vise dig frem på landsholdet - han viste sig excellent frem, så landstræneren kan have det i baghovedet, når han skal udtage holdet igen.

Simon Hald 4

Scorer to mål på tre forsøg, men brænder en stor chance. Fik ikke meget tid på banen i forsvaret.

Nikolaj Jacobsen 5

Jeg ved ikke, om han fik holdt en dundertale til spillerne, men han har krævet alt det, han ikke fik i Montengro. Og det fik han i både udstråling, intensitet og aggressivitet. Han er en mester i det med at sætte spillet op, og det fik han også gjort i dag. Forsvaret, der ikke fungerede i onsdags, blev de enige om i dag. Jeg tror, han ser tilbage på kampen med tilfredshed, også fordi præstationen blev fastholdt i kampens slutfase. Godt trænerarbejde.