Håndbold

'Surrealistisk' og ’kuldegysninger’ – dansk debutant fik drøm opfyldt

GOG-spilleren Emil Manfeldt Jakobsen scorede ét mål i EM-kvalifikationskampen mod Montenegro, som Danmark vandt 37-26.

Emil Manfeldt Jakobsen løb i aftes ind til sine første minutter på landsholdet, men mindre end 30 sekunder senere måtte debutanten igen traske ud på bænken efter en udvisning.

Det havde dog ingen betydning for opgøret, som Danmark vandt med cifrene 37-26.

- Jeg synes faktisk ikke, jeg ramte ham, men det var en dårlig synsvinkel, dommeren så det fra. Så jeg synes ikke, jeg skal have to minutter, siger en storsmilende Emil Manfeldt Jakobsen til TV 2 SPORT.

Smilet var konstant til stede i interviewet efter kampen, hvor GOG-spilleren fik sine første minutter for det danske landshold. Udover den hurtige udvisning fik fløjspilleren da også sendt bolden i nettet en enkelt gang.

- Det er selvfølgelig super fedt. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg startede til håndbold, så jeg er rigtig glad for, at det blev en realitet i dag.

- Det var super vildt og nærmest surrealistisk. Jeg fik kuldegysninger, da jeg skulle ind og synge nationalmelodi. Så det var en mega fed kulisse og altid dejligt at spille på hjemmebane, fortæller han.

Den 21-årige fløj er stamspiller i GOG, og han er fynboernes topscorer i denne sæson med 73 mål. Han har båret et stort ansvar i den fynske klub, som blev nummer to i grundspillet – og den rolle har været afgørende, mener han selv.

- Det er gået lidt stærkt her på det seneste. Desværre blev Henrik (Henrik Tilsted, red.) skadet i starten af den her sæson, som gjorde, at jeg var den eneste fløj i GOG.

- Så jeg har jo fået lov til at spille 60 minutter, og det har gjort, at jeg har udviklet mig. Det er fedt, at det går godt, og det gør, at jeg står her i dag, siger han.

Sejren over Montenegro betyder, at Danmark igen er i front i sin EM-kvalifikationsgruppe. De rød-hvide har samme pointantal som Ukraine, men er bedst indbyrdes.

Der resterer to kampe i kvalifikationen, hvor Danmark skal møde Ukraine og Færøerne.