Håndbold

20-årig landsholdskomet tager pause fra håndbold

TTH Holstebro-fløjen Mathilde Hylleberg får en pause fra håndbolden resten af sæsonen, da hun er mæt af håndbold og fysisk træt.

I slutningen af marts var Mathilde Hylleberg en del af landstræner Klavs Bruun Jørgensens udvalgte, da landsholdet spillede Golden League.

De seneste to klubkampe har højrefløjen dog været fraværende i klubregi, og mandag oplyser TTH Holstebro, at fraværet skyldes, at Hylleberg har brug for en pause, da kroppen er slidt og træt.

Samtidig skriver klubben, at hun ikke skal spille mere i resten af 2018/19-sæsonen. Dermed er hun ikke med i holdets sidste to kampe mod Odense og Nykøbing Falster.

Vi to havde en snak om det, og så har jeg været den, der har været nødt til at tage den hårde og tunge beslutning

Brian Hylleberg, Mathilde Hyllebergs far

Siden januar 2018 har kalenderen nærmest ikke budt på andet end håndbold for den unge fløjspiller, der har været en del af ligakampe og pokalkampe, U20-samlinger, U20-VM, samling med udviklingslandsholdet, A-landsholdssamlinger og en EM-slutrunde.

Dette betyder, at Hylleberg kun har haft en sammenhængende pause på syv dage.

- Mathilde har haft en flot sæson, hvor hun er blevet en fast del af startopstillingen på ligaholdet i TTH Holstebro, og samtidig har hun haft debut og flere udtagelser til A-landsholdet. Ved siden af håndbolden har hun også passet et 20 timers civilt arbejde om ugen. Derfor har hun nu brug for en pause, siger TTH-direktør John Mikkelsen og tilføjer:

- Fra klubbens side er der fuld forståelse for Mathildes ønske om en pause, og vi håber alle sammen, at hun får en god pause fra håndbolden og vender stærkere tilbage.

Hyllebergs civile job er hos ingeniørvirksomheden Sonne.

Den danske landsholdsfløj Mathilde Hylleberg var et stort smil efter sin slutrundedebut. Video: TV 2 SPORT

TTH Holstebro har nul point i slutspillet og har derfor ikke mulighed for at spille sig i semifinalen.

Hyllebergs far forklarer 'hård og tung' beslutning

I marts fortalte Mathilde Hylleberg sin far, at hun var træt og luftede tanken om en pause fra håndbolden. Det fortæller hendes far, Brian Hylleberg.

- Hun kom og sagde på et tidspunkt for tre ugers tid siden, at hun var træt. Så havde vi to en snak om det, og så har jeg været den, der har været nødt til at tage den hårde og tunge beslutning. Men det har hele tiden været i samråd med Mathilde, siger Brian Hylleberg til TV 2 SPORT.

Han fortæller, at der ikke er tale om mental træthed, men at det udelukkende er fysisk, hun halter efter.

- Hun er fysisk træt. Det har været et rimelig kompakt program, hun har været igennem i de seneste 15-16 måneder. Så hun er træt lige nu. Hun har det ellers ganske udmærket. Men hun skal lige have strøm på batterierne igen.

Beslutningen er taget, og derfor har klubben mandag meldt det ud i en pressemeddelelse. Dette har også været efter ønske fra Mathilde Hylleberg.

- Det er faktisk hende, der gerne har villet, at det skulle meldes ud til alle. Nok er håndboldverdenen stor, men alle kender alle. Hun synes, det kunne være dejligt, at det blev meldt ud, og så er det bare sådan, det er, og så kan man komme videre derfra, siger hendes far.

Det er endnu ikke besluttet, om pausen også omfatter en eventuel udtagelse til den landsholdssamling, der begynder i slutningen af maj.