Håndbold

Odense sikrer førsteplads med storsejr

Odenses Kathrine Heindal jubler i slutspilskampen mod København 2. april 2019. Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix

Odense mangler at møde København Håndbold i slutspillet, men den kamp er uden betydning for fynboerne.

Odense Håndbold var allerede sikker på en plads i DM-semifinalen, men nu er det også sikkert, at holdet slutter som nummer ét i slutspilsgruppe 1.

Tirsdag aften havde de fynske håndboldkvinder på hjemligt halgulv ingen problemer med at besejre TTH Holstebro 29-19.

Odense var foran 13-8 ved pausen.

Dermed kan Odense tåle at tabe til København Håndbold i sidste runde af slutspillet på mandag. København skal have point for at være sikker på andenpladsen og en plads i semifinalen.

For vinder Odense, og Nykøbing Falster Håndboldklub samtidig slår TTH Holstebro, står den på sommerferie for sidste års DM-guldvindere.

Et enkelt point er ikke nok for Nykøbing Falster, da København sluttede én placering bedre i grundspillet, som er afgørende ved pointlighed i slutspillet.

Stillingen i Gruppe 1

  1. Odense 10 point
  2. København 7 point
  3. NFH 6 point
  4. TTH Holstebro 0 point

I slutspilsgruppe 2 er der også kun spænding om den ene af de to semifinalepladser. Esbjerg er ligesom Odense sikker på en plads i semifinalen og mangler kun ét point for at sikre sig førstepladsen i gruppen.

Gruppens første- og andenplads kan blive afgjort fredag, hvis Esbjerg får point mod Viborg på hjemmebane, og Herning-Ikast besejrer Aarhus i Ikast.

Stillingen i Gruppe 2

  1. Esbjerg 8 point
  2. Herning-Ikast 5 point
  3. Aarhus 4 point
  4. Viborg 2 point

Alle kampene i sidste runde af HTH Ligaens slutspil spilles mandag med start klokken 16.00. Du kan følge afgørelsen direkte på TV 2 SPORT. Se sendeplanen her.