Kontra

Karin Mortensen 'stortudede af raseri', da hun så den nye træner

Den tidligere landsholdsmålmand Karin Mortensen var rasende, da Ikast-Bording ansatte den norske træner Mortens Fjeldstad tilbage i 2004.

42 dage.

Mere blev det ikke til for norske Morten Fjeldstad i trænersædet hos Ikast-Bording.

Selvom knap halvanden måned ikke lyder af meget, så var det alligevel en periode "i helvede" for den danske håndboldlegende Karin Mortensen.

- Jeg kunne på ingen måder være i mig selv. Det var 42 dage, hvor jeg havde den vildeste indebrændthed, som jeg slet ikke kunne komme ud med, siger hun i håndboldmagasinet Kontra, som sendes onsdag klokken 22 på TV 2 SPORT.

Morten Fjeldstad skulle i 2004 erstatte den bortviste træner Christian Dalmose, der mistede jobbet, da Ikast-Bordings bestyrelse mente, han havde ageret illoyalt over for klubben.

Men at klubben som erstatning hentede Morten Fjeldstad, blev langt fra modtaget med glæde hos truppen.

- Jeg kan huske, at vi sidder på Pårup kro, og træneren bliver præsenteret for os. Jeg stortuder af raseri.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra Morten Fjeldstad.

Allerede dagen efter offentliggørelsen af Morten Fjeldstad skulle Karin Mortensen og resten af Ikast-Bording spille en vigtig Champions League-kamp mod montenegrinske Monet Podgorica.

Den kamp endte dog lykkeligt med en sikker sejr til danskerne. Men der var langt fra lykke at spore op til kampen.

- Jeg tuder under hele taktikmødet og går hjem til min roomie, der spørger, om det virkelig kunne være så slemt. Og jeg svarede bare, ja, det kan så.

Klar til at indstille karrieren

Efter den fine sejr over Monet Podgorica begyndte det så småt at gå galt for Ikast-Bording.

Karin Mortensen var endda også selv ude offentligt og kritisere Morten Fjeldstads dispositioner, og holdets daværende anfører Tonje Kjærsgaard kom på overarbejde.

- Jeg tænkte, at klubben ikke kunne bære at skulle af med en træner mere. Det var min holdning. Og jeg gjorde alt, hvad jeg kunne; snakkede med spillere, der var kede af det, snakkede med Morten (Fjeldstad, red) og med klubben, så jeg synes virkelig, jeg var på arbejde der. Men så var der også et tidspunkt, hvor nok var nok, siger Tonje Kjærgaard.

Selvom Tonje Kjærgaard gjorde, hvad hun kunne for at holde sammen på truppen, var holdet ved at falde sammen, og en af klubbens største profiler Kristine Andersen var sågar klar til at lægge håndboldskoene på hylden.

- Jeg husker, at Kristine Andersen var så langt ude til sidst, at da vi sidder på en café i Ikast, fortæller hun, at hun har været til møde i banken, så hvis det var, Morten Fjeldstad kom til træning om aftenen, havde hun lagt sine banklån om, så hun egentlig bare kunne leve af at være pensionist allerede på det tidspunkt, fortæller Karin Mortensen.

Så vidt kom det dog ikke, og efter tre nederlag i træk blot 42 dage efter ansættelsen var Morten Fjeldstad et overstået kapitel.

På trods af en hård sæson med flere trænerudskiftninger og stor utilfredshed i klubben endte det hele godt, og Ikast-Bording sluttede den sæson af med Ole Damgaard ved træneroret og endte sågar med at vinde Cup Winners Cup.

Og når der i dag tænkes tilbage på den turbulente periode med Morten Fjeldstad som træner, trækkes der lidt på smilebåndene.

- På det tidspunkt var det ret slemt. Men vi har mange sjove anekdoter derfra, og han har lavet mange vanvittige ting, som vi stadig griner af den dag i dag, slutter Karin Mortensen.

Se håndboldmagasinet Retur med Karin Mortensen onsdag aften kl. 22.00 på TV 2 SPORT eller på TV 2 PLAY.