Håndbold

Skjern kan gøre det, som kun én klub har præsteret, mener Nyegaard

Selvom Skjern ikke tager point fra grundspillet med over i slutspillet, er de stadig DM-favoritter ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Se Skjern-TTH på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

De forsvarende danmarksmestre fra Skjern har sat sig selv på en hård opgave, efter de endte på femteplads i grundspillet.

Onsdag aften indleder de således slutspillet på hjemmebane mod TTH Holstebro uden et eneste point i gruppen. Det betyder, at der skal sejre og point på bordet for at spille sig i semifinalen.

- Jeg har altid været en af dem, der har understreget, at det er helt ekstremt vigtigt at have point med over, fordi det som regel viser sig, at den opnåede position enten via point eller via fordelen ved pointlighed gør, at det er sjældent, at man kan komme fra absolut baghjul og blive dansk mester, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Siden strukturen blev ændret til den, vi kender i dag, i 2010, er det kun sket én gang, at et hold uden point er blevet dansk mester. Det skete i 2016 for Bjerringbro-Silkeborg, og ifølge Bent Nyegaard kan Skjern meget vel gentage den bedrift.

- Når det så er sagt, må jeg sige, at jeg tror, at muligheden denne gang er større end længe. Skjern har kompetencerne og holdet til at kunne vinde et mesterskab. De er mine favoritter til DM-titlen.

Skjern kan i sin slutspilsgruppe kigge op mod TTH Holstebro og Aalborg, som henholdsvis har et og to point, inden slutspillet overhovedet er begyndt. Hvis de skal gøre sig forhåbninger om at overhale én af de to modstandere, kræver det ifølge Nyegaard, at deres profiler træder i karakter.

Blandt andre Thomas Mogensen, som efter et skadesforløb stempler ind i slutspillet, og Emil Nielsen i målet.

- Frem for alt tror jeg, at Emil Nielsen, som har noget af den x-faktor, som nogle af deres konkurrenter mangler, kan blive afgørende.

- Derudover har de den fart, det tempo, den iderigdom i angrebsspillet, når det fungerer bedst. Så er de svære at stoppe, siger Nyegaard, som også nævner Anders Eggerts evner i at kaste et godt straffekast.

Eggert fører ligaen i den disciplin og har scoret på 85 procent af sine 131 straffekast.

Skjern vil videre fra slutspillet

I Skjern-lejren betyder det svære udgangspunkt ikke, at man slækker på ambitionsniveauet.

- Vi kender betydningen af at have point med over. Vi ved godt, at der skal noget ekstraordinært til for at komme i semifinalen. Det ændrer stadig ikke ved vores målsætning, siger Skjern Håndbolds bestyrelsesformand, Carsten Thygesen, til TV 2 SPORT.

Når han bliver spurgt om, hvorvidt han kender historien for hold, der ikke har haft point med over i slutspillet, svarer han prompte, at det BSV gjorde det i 2016, og at Skjern spillede sig i finalen på samme præmisser året forinden.

Der er læst op på tingene i Skjern, og de har ikke noget imod, at både bookmakere og Bent Nyegaard har dem som DM-favoritter.

- Vi er altid stolte af at nogen har tillid til os. Men det er ikke noget, der påvirker os. Vi ved, at kvaliteterne er på holdet til, at det lige så godt kan blive os. Det er utrolig tæt.

Ender Skjern med at gøre, som BSV gjorde det i 2016, venter der udover en forsvaret DM-titel en ekstra gevinst: Champions League-deltagelse.

- Det fylder mere først og fremmest, hvordan vi kommer til at spille om medaljer. Og så er det da rigtigt, at kunne man være heldig og dygtig at blive dansk mester, er der derudover Champions League til de danske mestre. Det ville være en fantastisk sidegevinst, siger Carsten Thygesen.

Den første slutspilskamp mellem Skjern og TTH Holstebro vises på TV 2 SPORT og på TV 2 PLAY fra klokken 20.00.