Håndbold

Dalby blev overmandet af følelser efter karrierens sidste kamp

Den tidligere landsholdsspiller Camilla Dalby var i karrierens sidste kamp med til at sikre Randers endnu en sæson i håndboldligaen.

13 år efter debuten mod Slagelse spillede 30-årige Camilla Dalby onsdag aften karrierens sidste kamp.

Her var hun med til at sikre barndomsklubben Randers HK endnu en sæson i landets bedste række. Dalby scorede fem mål i sejren på 32-29 over EH Aalborg.

Efter kampen kunne hun ikke længere holde tårerne tilbage, og efter at have takket tilskuerne hurtigt, gik hun i omklædningsrummet.

- Jeg skulle bare ud og være mig selv hurtigt og sunde mig. Jeg var lidt overrasket over, hvordan jeg tog det efter kampen. De andre jublede, mens jeg bare begyndte at gå og græde, siger Camilla Dalby til TV 2 SPORT.

- Jeg er faktisk overrasket over, at jeg ikke knækkede inden kampen. Specielt efter jeg er blevet mor, skal der ikke så meget til, før der kommer tårer. Jeg er stolt over, at jeg kunne koncentrere mig om kampen, for det er altid svært, specielt på hjemmebane.

Vigtigt at blive i ligaen

Camilla Dalby spillede ungdomshåndbold i Randers, hvor hun debuterede på førsteholdet i 2006.

Hun har spillet 357 kampe i klubben, som hun altid har spillet i med undtagelse af et toårigt ophold i udlandet. Med 1559 mål sidder hun på klubrekorden. På landsholdet fik hun 108 kampe og flere slutrunder med sig.

Tårerne onsdag aften kom dog ikke alene på grund af et farvel til håndboldhallen, hun har optrådt i i så mange år. Havde Randers tabt kampen, var de nemlig endt i nedrykningsplayoff mod Bjerringbro om en plads i ligaen.

- Der har været så meget, der var vigtigere, end at det var min sidste kamp. For at jeg kan præsteret bedst, har jeg haft behov for at lægge det væk. Nu er det faktisk rart at kunne tale om det og få de følelser ud, siger hun.

- Under kampen synes jeg, det var en kamp som alle andre. Den var så vigtig, så jeg har arbejdet rigtig meget med mig selv for, at det ikke skulle fylde.

- Det har betydet rigtig meget for mig, at der er et ligahold i Randers næste sæson.

Mere tid med familien

I februar 2018 stod Dalby frem og fortalte om en hård tid, hvor hun tre gange var gravid, men mistede barnet.

Lykkeligvis blev hun to måneder senere mor til sønnen Oliver, og rollen som mor ser hun frem til at kunne bruge endnu mere tid på, nu hvor det er slut i klubben, hun har i hjertet.

- Det er her, jeg har fået min debut og slutter. Jeg har været med til alle finaler og nedrykningskampe. Jeg har prøvet det hele. Det er en kæmpestor del af mig. Det er alt det, jeg kender til. Nu skal jeg til at finde mig selv uden for stregerne.

Hvordan bliver det?

- Det bliver spændende. Jeg er stadig rigtig glad for at spille håndbold, men jeg glæder mig også til mit liv som mor og familie. Vi får nogle weekender, og vi kan noget som familie.

'Man skal aldrig sige aldrig'

Dalby har uddannet sig til fysioterapeut, så den civile karriere er også noget, der kommer til at fylde.

Men det helt store spørgsmål er selvfølgelig, om den 30-årige bagspiller kan holde sig væk fra professionel håndbold.

- Man skal aldrig sige aldrig, men nu skal jeg i hvert fald lige have ro på. Hvis jeg skal til at arbejde 37 timer om ugen, er det en helt ny hverdag, så jeg tror, jeg skal fokusere på det og fokusere på at være mor. Så må jeg mærke efter, om jeg savner det for meget, og så må man tage det op til vurdering, hvis jeg ikke kan holde mig væk, siger Camilla Dalby.